breaking news

Voormalig titeluitdager Gilbert Melendez treft Arnold Allen tijdens de TUF 28 Finale

September 13th, 2018 | by Marcel Dorff
Voormalig titeluitdager Gilbert Melendez treft Arnold Allen tijdens de TUF 28 Finale
UFC
0

Voormalig WEC en Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez keert op 30 November 2018 terug in de Octagon. Tijdens de TUF 28 Finale in Las Vegas, Nevada stuit hij op de Engelsman Arnold Allen in de Featherweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Pearl Theatre. Nolan King van FloCombat wist het gevecht bekend te maken. De partij zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Gilbert Melendez (MMA 22-7/UFC 1-5) werd jarenlang gezien als een van de betere vechters die niet in de UFC vocht. De voormalig WEC en Strikeforce Lighweight Kampioen wist met overwinningen op Clay Guida, Josh Thomson, Tatsuya Kawajiri, Shinya Aoki en Jorge Masvidal keer op keer buiten de UFC te imponeren. Melendez een van de leden van ”The Skrap Pack” (hiertoe behoren ook onder meer de Diaz broers en Jake Shields) vocht ook nog tweemaal voor PRIDE FC. Beide wedstrijden wist ”El Niño” te winnen. Doordat de UFC in 2013 definitief de Strikeforce vechters overnam kwam Melendez eindelijk in de UFC terecht. Melendez kreeg van de organisatie meteen een titelgevecht tegen de destijds Lightweight Kampioen Benson Henderson. Het was een zeer competitief gevecht dat uiteindelijk via een controversiële Split Decision gewonnen werd door Benson Henderson. Zes maanden later zou Melendez zijn eerste en tot nu toe enige overwinning binnen de UFC pakken. Zo werd Diego Sanchez in een absolute kraker via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens zou Melendez het opnemen tegen Khabib Nurmagomedov voor de #1 contenderplek, echter werd het gevecht om onbekende redenen gecanceld. Melendez kreeg vervolgens eind 2014 opnieuw een titelgevecht aangeboden tegen destijds Lightweight Kampioen Anthony Pettis. Melendez controleerde het gevecht in de eerste ronde, maar werd té roekeloos in de tweede ronde waardoor Pettis de kans zag Melendez voor de eerste en enige keer in zijn carrière te finishen via Guillotine Choke Submission. Vervolgens verloor Melendez een half jaar later van voormalig Bellator Kampioen en op dat moment toekomstig UFC Kampioen Eddie Alvarez via Split Decision. Melendez werd na afloop van het gevecht betrapt op verhoogde testosterongehaltes in zijn bloed. Melendez werd een jaar geschorst, waardoor hij pas halverwege 2016 terugkeerde. Ditmaal stond de Braziliaan Edson Barboza tegenover hem. Barboza won in een zeer competitief gevecht via Unanimous Decision waardoor Melendez nu een losing streak van drie had. Wel dient gezegd te worden dat Melendez van topcompetitie verloor en dat het stuk voor stuk competitieve gevechten waren. Melendez ging vervolgens in gewicht omlaag naar de Featherweight divisie waar hij Jeremy Stephens tegenkwam. De eerste lowkick die Stephens wist te plaatsen werd Melendez in principe al fataal. Echter liet Melendez zien dat hij heel veel hart heeft en verloor hij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Arnold Allen (MMA 13-1/UFC 4-0) kwam in Juni 2016 op short notice de UFC binnen. Daar verraste hij tegenstander Alan Ömer door hem in de derde ronde te finishen via een Ninja Choke Submission (soort van omgekeerde Guillotine). In Februari 2016 vocht Allen in Londen tegen de Amerikaanse veteraan Yaotzin Meza. Allen domineerde het gevecht en nam een Unanimous Decision mee naar huis. Vervolgens stond Allen in Oktober 2016 gepland om het op te nemen tegen Mirsad Bektic tijdens UFC 204 in Manchester. Helaas voor Allen raakte hij tijdens training geblesseerd, en moest hij de partij afzeggen. Allen keerde vervolgens terug in Maart 2017 in Londen tegen de Fin Makwan Amirkhani. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Allen die er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Allen zou vervolgens tijdens UFC 220 in Januari 2018 zijn opwachting maken tegen de Peruviaan Enrique Barzola. Echter kreeg Alleen zijn visum niet rond waardoor hij niet zou kunnen vechten. Allen keerde vervolgens terug tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen de Deense BJJ specialist Mads Burnell. Burnell controleerde het gehele gevecht, maar kwam uit het niets vast te zitten in een Ninja Choke van Arnold Allen. Allen won hiermee alsnog en kreeg de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.