breaking news

Voormalig Kampioen Phil Davis stuit op Vadim Nemkov tijdens Bellator Israel

August 19th, 2018 | by Redactie
Voormalig Kampioen Phil Davis stuit op Vadim Nemkov tijdens Bellator Israel
Bellator MMA
0

Voormalig Bellator Light-Heavyweight Kampioen Phil Davis zal op 15 November 2018 zijn terugkeer maken in de Bellator Cage. In Tel Aviv, Israel staat de Rus Vadim Nemkov tegenover hem. MMAJunkie maakte dit bekend. Beide mannen treffen elkaar in de Menora Mivtachim Arena op het Co-Main Event van de avond.

Phil Davis (MMA 23-4-0-1/Bellator 6-1-0-0) staat vooral bekend om zijn worstelvaardigheden. Zo werd hij in 2008 NCAA Division I kampioen worstelen en had hij een indrukwekkend record van 112 overwinningen en 17 verliespartijen. Nadat hij NCAA kampioen werd begon zijn professionele MMA carrière. De Amerikaan vocht zich na 4 partijen (alle 4 winst) naar binnen bij de UFC. Ook daar ging zijn winning streak voortvarend en mocht hij binnen 2 jaar tegen topcontender Rashad Evans vechten. De partij maakte de vijf ronden vol en Evans won via een dominante Unanimous Decision. Daarna vocht Davis nog zeven maal voor de UFC om daarna de overstap naar Bellator te maken. Na 3 overwinningen tegen respectievelijk Emanuel Newton (Submission), Francis Carmont (KO) en Muhammed “King Mo” Lawal (UD) mocht Phil Davis het eind 2016 opnemen tegen Light-Heavyweight Kampioen Liam McGeary. Davis domineerde het gevecht vanaf de start en won via Unanimous Decision. Vervolgens mocht hij dus zijn titel voor het eerst verdedigen tegen de man die hem voor de laatste keer wist te verslaan namelijk Ryan Bader. Bader versloeg Davis destijds in de UFC via Split Decision na drie rondes. Ditmaal duurde het gevecht vijf rondes, en opnieuw was het Bader die via Split Decision te sterk was en ditmaal de titel van Davis wist over te nemen. Davis keerde vervolgens terug tijdens Bellator 186 aan de Penn State University. Davis die daar jaren worstelde keerde terug tegen de Braziliaan Leonardo Leite. Davis won het gevecht via Unanimous Decision. Davis wist vervolgens in Mei 2018 die overwinning een goed vervolg te geven. In Londen werd Linton Vassell via KO in de derde ronde gefinisht.

Vadim Nemkov (MMA 9-2/Bellator 2-0) is een Russische MMA vechter die sinds 2013 in het Pro circuit vecht. Na vier overwinning in zijn eerste vier gevechten met allemaal finishes in de eerste ronde werd Nemkov gecontracteerd door RIZIN FF. Nemkov won zijn debuut van Goran Reljic, maar kon niet voorkomen dat hij de daarop volgende twee partijen verloor. Nemkov ging terug naar eigen land waar hij voor de Fight Nights Global organisatie een partij tegen Nikolaj Rozanski wist te winnen. Na vervolgens een succesvolle partij bij RIZIN FF tekende Nemkov in 2017 een contract bij de Bellator MMA organisatie. Nemkov werd meteen gekoppeld aan de sterke Philipe Lins. In een zeer indrukwekkend debuut won Nemkov via KO in de eerste ronde. Dit leverde hem een partij op tegen voormalig Kampioen Liam McGeary in Februari 2018. Via TKO door leg kicks won Nemkov ook zijn tweede partij voor Bellator.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.