breaking news

Vitor Miranda neemt het op tegen Marvin Vettori tijdens UFC Oklahoma City

March 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het altijd goed ingevoerde Braziliaanse Combate naar buiten te brengen dat Vitor Miranda op 25 Juni 2017 zijn opwachting zal maken tegen de Italiaan Marvin Vettori. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 112 in Oklahoma City, Oklahoma. In de Octagon van de Chesapeake Energy Arena zullen beiden mannen de strijd met elkaar aangaan. Het gevecht zal waarschijnlijk op de Preliminary Card plaatsvinden.

Vitor Miranda (MMA 12-5/UFC 3-2) kwam de UFC binnen via het derde seizoen van TUF Brazil. Miranda vocht dat toernooi boven zijn normale gewichtsklasse, namelijk op Heavyweight. Miranda reikte tot de finale waar hij verloor van Antonio Carlos Junior die eveneens normaal gesproken op Middleweight vecht. Eind 2014 vocht Miranda zijn tweede gevecht in de UFC tegen Jake Collier. Miranda won met nog een seconde te gaan in de eerste ronde via TKO (Headkick & Punches). In 2015 gaf Miranda die prestatie een goed vervolg door de favoriete Clint Hester eveneens via TKO te stoppen. Vervolgens raakte Miranda geblesseerd, en duurde het zeven maanden alvorens we de Braziliaan terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC 199 nam hij het op tegen landgenoot Vitor Miranda. Opnieuw won Miranda via een TKO (Headkick & Punches) ditmaal in de tweede ronde. Twee maanden later vocht Miranda tegen Chris Camozzi. Een zeer teleurstellend gevecht voor de Braziliaan dat eindigde in een Unanimous Decision verlies. Vervolgens raakte Miranda geblesseerd waardoor hij niet meer vocht.

Marvin Vettori (MMA 11-3/UFC 1-1) is een 23-jarige atleet uit Mezzocorona, Trentino, Italië. Vettori komt normaal gesproken uit voor Stabile Fight Team, maar traint sinds zijn laatste gevechten mee bij Rafael Cordeiro in de Kings MMA Gym in Anaheim, Californië. Vettori is zeer sterk op de grond en wist onder andere UFC veteraan Igor Araújo te finishen. Vettori won zijn laatste 5 gevechten bij de Venator organisatie waar hij Kampioen was. Vettori wekte met zijn sterke optredens de interesse van de UFC. Vettori maakte vorig jaar tijdens UFC 202 zijn debuut voor de organisatie. De Italiaan liet meteen zijn talent zien en versloeg Alberto Uda via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde, waardoor men dus kon spreken van een uitstekend debuut. Echter kan hij dat goede debuut in December 2016 geen goed vervolg geven. TUF Brazil 3 winnaar Antonio Carlos Junior was via Unanimous Decision te sterk.

Comments are closed.