breaking news

Vitor Belfort neemt het op tegen Nate Marquardt tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro

April 28th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het altijd goed ingevoerde Combate te melden dat Vitor Belfort op 3 Juni 2017 zal vechten tegen de Amerikaan Nate Marquardt. Beide Middleweights treffen elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card van UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Vitor Belfort (MMA 25-14/UFC 14-10) is hard op zoek naar een overwinning. De 40-jarige legende heeft na zijn overwinning op Dan Henderson in november 2015 driemaal op rij verloren tegen respectievelijk Ronaldo “Jacare” Souza, Gegard Mousasi & Kelvin Gastelum. Belfort, die zijn professionele MMA carriere in 1996 begon debuteerde een jaar later voor de UFC. Dit was tijdens UFC 12 waar hij deelnam aan het Heavyweight tournament. Destijds vocht hij zowel de halve finale als de finale op één avond. In 1998 zakte Belfort in gewicht en ging in de Light-Heavyweight divisie vechten. Daar behaalde hij zijn hoogtepunt door in 2004 de titel te pakken ten koste van Randy Couture. Tussen 2005 en 2009 heeft Belfort niet voor de UFC gevochten. Hij won de Light-Heavyweight titel bij Cage Rage waarna hij overstapte naar de Middleweight divisie. In 2011 vocht Belfort voor de Middleweight titel tegen Anderson Silva. Belfort verloor middels een KO in de eerste ronde. Belfort heeft de meeste KO’s op zijn naam staan binnen de UFC met maar liefst 13 stuks. Nu mag hij dus gaan proberen om deze traditie voor eigen publiek tegen Nate Marquardt voort te zetten.

Nate Marquardt (MMA 35-17-2/UFC 13-10-0) is een 38-jarige veteraan in de sport. Marquardt vocht zijn eerste professionele partij in 1999 en vocht voor Pancrase tot 2005 waarna hij naar de UFC ging. Na vier overwinningen op rij mocht Marquardt vechten voor de Middleweight titel tegen Anderson Silva. Hij verloor deze partij middels een TKO in de eerste ronde. Daarna ging het met ups en downs in de carriere van Marquardt. Na een ruzie met Dana White over Testosteron Therapie werd Marquardt de UFC uitgezet. In Strikeforce kwam de veteraan echter weer helemaal tot bloei. Hij won de Welterweight titel door Tyron Woodley (huidig UFC Welterweight Kampioen) via KO te verslaan. Vervolgens verloor Marquardt de titel aan Tarec Saffiedine, maar kwam hij door de overname van Strikeforce door de UFC wel weer terug op het oude nest. Over een succesvolle terugkeer kan tot dusverre niet gesproken worden. In negen partijen wist Marquardt maar drie keer de winst over de streep te trekken. Zo werd gewonnen van James Te Huna, CB Dollaway en Tamdan McCrory, maar werden de zes andere gevechten tegen gerankte tegenstanders allemaal verloren. Tijdens zijn laatste gevecht eerder dit jaar verloor Marquardt via Unanimous Decision van Sam Alvey.

Comments are closed.