breaking news

”Violent Bob Ross” treft Richie Smullen tijdens de TUF 27 Finale in Las Vegas

June 14th, 2018 | by Marcel Dorff
”Violent Bob Ross” treft Richie Smullen tijdens de TUF 27 Finale in Las Vegas
UFC
0

Luis Peña beter bekend als ”Violent Bob Ross” zal op 6 Juli 2018 zijn UFC debuut gaan maken. De in Italië geboren Amerikaan zal het opnemen tegen de Ier Richie Smullen. Beide mannen deden mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter en haalden om verschillende redenen de finale niet. In het Pearl Theatre in Las Vegas, Nevada zullen beide vechters tegen elkaar gaan strijden in de Lightweight divisie.

Luis Peña (MMA 4-0/UFC 0-0) vecht sinds 2016 in het professionele circuit, maar had daarvoor al twee jaar als amateur carrière gemaakt. Peña werd in Italië geboren, maar werd afgestaan aan een Amerikaanse familie. Peña bekend om zijn agressieve vechtstijl maakte zijn pro-debuut voor de Fight Hard MMA organisatie. Daar wist hij via KO in de eerste ronde zijn tegenstander te verslaan. Peña won vervolgens nog driemaal, waaronder de Worlds Collide titel in 2017. ”Violent Bob Ross” (zoals zijn bijnaam luidt) deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Peña won in een van de beste partijen van het seizoen via Unanimous Decision van Jose Martinez Jr. echter hield hij een blessure over aan het gevecht. Na onderzoek bleek dat Peña zijn middenvoetsbeentje had gebroken en uit het toernooi lag. UFC President Dana White beloofde Peña een plek op de card van de TUF Finale, en dit zal dus ook gaan gebeuren.

Embed from Getty Images

Richie Smullen (MMA 3-0-1/UFC 0-0-0) is een Ierse vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 uiteindelijk zijn pro-debuut maakte. Smullen die een van de vaste trainingspartners is van Conor McGregor is een Leglock specialist. Zo won hij van zijn eerste drie partijen er twee via zijn favoriete techniek. Smullen wist na zijn winstreak van drie gevechten niet te winnen van Rhys McKee. McKee had Smullen een paar jaar eerder verslagen als amateur, echter hielden beide mannen elkaar ditmaal in evenwicht. Smullen deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Smullen zou het opnemen tegen Allan Zuniga echter zou het nooit zover komen. Smullen kreeg bij het opwarmen voor het gevecht hevige kramp in zijn kuiten. Hierdoor werd hij gediskwalificeerd nog voordat hij had gevochten. Later bleek dat bepaalde enzymen in zijn bloedstroom waren gekomen waardoor zijn nieren aangetast werden. Dit kwam mede door te intense training. De UFC heeft Smullen nu alsnog de kans geboden tijdens de TUF 27 Finale.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.