breaking news

Vier schorsingen en geldboetes uitgedeeld in Khabib vs. Conor kwestie

January 29th, 2019 | by Redactie
Vier schorsingen en geldboetes uitgedeeld in Khabib vs. Conor kwestie
UFC
0

De Nevada State Athletic Commission heeft zojuist vier schorsingen en geldboetes uitgedeeld aan vier vechters die deelnamen en het handgemeen na afloop van de partij tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor. Khabib zelf en twee vechters uit zijn team hebben een boete en schorsing opgelegd gekregen. Ook McGregor komt niet zonder kleerscheuren uit het proces.

De Lightweight Kampioen heeft een fikse boete van $500.000 gekregen en een schorsing van negen maanden die met terugwerkende kracht zal werken. Nurmagomedov kan zijn schorsing reduceren tot zes maanden, daarvoor moet hij wel deelnemen aan een zogeheten “anti-bullying public service announcement”. De NSAC moet dit goedkeuren. Dan zou Nurmagomedov vanaf 6 April 2019 weer gerechtigd zijn om te vechten.

Voormalig Kampioen Conor McGregor moet een boete van $50.000 betalen en krijgt een schorsing van zes maanden aan zijn broek. Ook deze schorsing zal met terugwerkende kracht ingaan waardoor ook McGregor weer vanaf 6 April 2019 mag vechten.

Teamgenoten van Khabib Nurmagomedov hebben beiden een boete van $25.000 gekregen en een schorsing van een jaar. Hierdoor zijn Zubaira Tukhugov (UFC) en Abubakar Nurmagomedov (PFL) pas weer vanaf 6 Oktober 2019 gerechtigd om te vechten.

Alle verzoeken werden door de commissie goedgekeurd. Khabib’s manager Ali Abdelaziz heeft laten weten dat Khabib Nurmagomedov de boetes van zijn teamgenoten zal betalen.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.