breaking news

Vier gevechten completeren PFL 3 : Fight for Children

September 26th, 2017 | by Marcel Dorff
Vier gevechten completeren PFL 3 : Fight for Children
PFL
0

De ProFight League organisatie (voormalig WSOF) heeft de complete card bekend gemaakt voor 2 November 2017 in het Washington Hilton te Washington DC, USA. Het evenement zal in het teken staan van het goede doel ”Fight for Children”. Het Main Event van de avond zal worden verzorgd door de laatste WSOF Heavyweight Kampioen Blagoy Ivanov en de Braziliaan Caio Alencar. Ook voormalig WSOF Featherweight Kampioen Lance Palmer zal zijn opwachting maken tegen UFC veteraan Steven Siler.

Blagoy Ivanov is als voormalig WSOF Heavyweight Kampioen een van de beste vechters van de organisatie. Ivanov wist in zijn debuut voor de WSOF in 2015 meteen de titel te pakken tegen Smealinho Rama. Vervolgens verdedigde Ivanov de belt driemaal met succes waaronder een snelle TKO overwinning op Shawn Jordan. Ivanov moet nu proberen zijn #1 ranking te behouden in de PFL door te winnen van Caio Alencar. Alencar vocht eenmaal voor de WSOF organisatie, maar wist daar wel gelijk een zeer sterke indruk te maken. De Braziliaan versloeg de immer sterke Jared Rosholt via KO in de eerste ronde en mag nu gaan proberen om als #1 seed 2018 in te gaan.

Lance Palmer werd in 2013 door de WSOF getekend. De Team Alpha Male vechter raakte meteen zijn ongeslagen status kwijt tegen Georgi Karakhanyan. Via Submission in de derde ronde greep de Armeen de Featherweight titel. In 2014 kwam Palmer echter sterk terug met een overwinning tegen Nick LoBosco waardoor hij opnieuw voor de titel mocht vechten, ditmaal tegen Rick Glenn. Palmer greep zijn tweede kans en versloeg Glenn via Rear Naked Choke Submission. Nadat vervolgens vrij eenvoudig de titel werd verdedigt tegen Chris Horodecki liep Palmer tegen een onverwacht verlies aan tegen Alexandre de Almeida. Dik een half jaar later werd het verlies gerevancheerd waardoor Palmer de titel weer in bezit had. Echter verloor Palmer tijdens het allerlaatste WSOF evenement zijn titel tegen Andre Harrison via Unanimous Decision. Steven Siler zal gaan proberen boven Palmer in de rankings te komen. De UFC veteraan maakte zijn debuut voor de WSOF organisatie op hetzelfde evenement waar Palmer zijn titel verloor. Siler verloor zijn debuut tegen het Canadese toptalent Hakeem Dawodu en wacht dus nog op zijn eerste overwinning voor de organisatie.

Tot slot maakte de PFL ook nog een Heavyweight gevecht bekend tussen Mike Kyle en Daniel Gallemore. Evenals een gevecht in de Bantamweight divisie tussen Dagestani Timur Valiev en de Braziliaan Josenaldo Silva.

Comments are closed.