breaking news

Vicente Luque treft UFC debutant Jalin Turner tijdens UFC 229 in Las Vegas

September 23rd, 2018 | by Redactie
Vicente Luque treft UFC debutant Jalin Turner tijdens UFC 229 in Las Vegas
UFC
0

De UFC maakte afgelopen nacht het laatste gevecht bekend dat werd toegevoegd aan de UFC 229 card in Las Vegas, Nevada op 6 Oktober 2018. Vicente Luque maakt zijn opwachting in de Welterweight divisie tegen DWTNCS vechter Jalin Turner. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Preliminary Card. De card staat ook wel bekend als de “Khabib vs. Conor” card.

Vicente Luque (MMA 13-6-1/UFC 6-2-0) is de UFC binnen gekomen via The Ultimate Fighter 21. In dit seizoen nam zijn team The Blackzilians het op tegen American Top Team. Luque won zijn eerste partij via een Submission in de tweede ronde maar verloor de halve finale via een Split Decision. Toch werd Luque uitgenodigd om te vechten tijdens de TUF Finale. Hij nam het op tegen Michael Graves en verloor via een Unanimous Decision. Daarna ging het een stuk beter voor Luque en wist hij drie partijen op rij te winnen tegen respectievelijk Hayder Hassan (Submission, Anaconda Choke), Alvaro Herrera (Submission, D’Arce Choke), en Héctor Urbina (KO). Zijn partijen tegen Hassan en Urbina leverde hem de Performance of the Night bonus op. En dat Luque iemand is om rekening mee te houden bewees de Braziliaan in November 2016 in New York. Belal Muhammad werd in de eerste ronde via KO gefinisht. Dit leverde Luque ditmaal geen Performance of the Night bonus op, al had deze zeker niet misstaan. Luque keerde vervolgens terug tijdens UFC Londen in Februari 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards bleek echter na drie rondes te sterk voor Luque waardoor hij een winstreak van vier gevechten verloren zag gaan. Echter pakte Luque de draad op in Augustus 2017 tegen Niko Price. Luque viel een paar dagen van te voren in, maar wist in de tweede ronde het gevecht te winnen met een zeer knappe D’Arce Choke Submission. Luque keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen de Canadees Chad Laprise. Luque won het gevecht via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Jalin Turner (MMA 7-3/UFC 0-0) is een talentvolle MMA vechter die sinds 2016 rondloop in het Pro circuit. Daarvoor had hij al twee jaar een amateur carrière lopen. Turner debuteerde met twee overwinningen bij de BAMMA Badbeat organisatie via KO in de eerste ronde. Vervolgens verloor Turner twee gevechten. Echter mocht hij in 2017 wel zijn debuut maken voor Bellator MMA tegen Gabriel Green. Turner won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en revancheerde zich dus voor zijn twee verliespartijen. Vervolgens werd bij de Tachi Palace Fights organisatie nog een partij gewonnen, maar ging het in de daarop volgende partij weer mis voor Turner. Echter wist hij hierna bij de KOTC organisatie een overwinning te pakken waarna Bellator MMA wederom aanklopte. Turner won tijdens zijn terugkeer via KO in de eerste ronde tegen Noah Tillis. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Turner nam het op tegen Max Mustaki. Turner vocht zeer sterk en had Mustaki in de problemen. Echter moest Mustaki aan het einde van de eerste ronde het gevecht staken in verband met een gebroken voet. Hierdoor won Turner, maar kreeg hij geen UFC contract. Nu heeft hij dat contract alsnog gekregen en zal hij door het gebrek aan tijd in plaats van in de Lightweight divisie in de Welterweight divisie zijn opwachting maken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.