breaking news

van Roosmalen Glory Featherweight wereldkampioen

October 22nd, 2016 | by Stefan Van Erp
van Roosmalen Glory Featherweight wereldkampioen
Kickboksen
0

Robin van Roosmalen heeft gisterenavond in Denver, Colorado, Verenigde Staten tijdens Glory 34 de Glory Featherweight wereldtitel binnen gehaald. 

In een indrukwekkende partij van van Roosmalen werd al snel duidelijk dat hij de lakens uit kon delen. In de eerste ronde was het nog een beetje aftasten. Varga die een lange reach heeft en in zijn carrière nog nooit neergegaan was probeerde deze reach te gebruiken. Van Roosmalen was zoekende en kwam een aantal keer goed binnendoor met sterke combinaties.

De tweede ronde had van Roosmalen duidelijk zijn ritme gevonden en met een heerlijke rechts, links, rechts combinatie bracht hij Varga binnen 20 seconden voor het eerst naar het canvas. Varga verloor hierbij ook een tand gezien zijn hoek was vergeten om zijn bitje in te doen tussen de rondes in. In de laatste minuut van ronde 2 leidde van Roosmalen zijn volgende aanval in met een harde rechter opstoot. Varga leek hierdoor aangedaan waarna van Roosmalen met weer een snelle, harde combinatie eindigend met een leverstoot hem weer naar de grond bracht.

De derde en vierde ronde waren vervolgens eenrichtingsverkeer en van Roosmalen wist keer op keer goed binnen te komen en met harde legkicks de mobiliteit van Varga te verminderen. Aan het eind van de vierde ronde kon Varga niets anders dan alleen nog incasseren. Zijn hoek had genoeg gezien en maakte een einde aan de partij.

Van Roosmalen is de eerste in de geschiedenis van Glory die in twee verschillende gewichtsklassen een titel heeft gehaald. In zijn ring-interview na afloop was hij duidelijk. Hij wilt zijn Lightweight titel weer terughalen en daarna in beide gewichtsklassen zijn titel verdedigen.

Leave a Reply