breaking news

Yoel Romero

Naam: Yoel Romero
Bijnaam: Soldier of God
Record: 13 – 5 – 0 (UFC 9 – 4 – 0)
Geboortedatum: 03-04-1977
Geboorteplaats: Pinar del Rio, Cuba
Nationaliteit: Cubaans
Lengte: 1.83m (6ft 0in)
Gewicht: 84kg (185lb)
Divisie: Middleweight
Vecht uit: Coconut Creek, Florida, USA
Gym: American Top Team
Actief: 2009 – heden
Twitter: @YoelRomeroMMA
 

Yoel Romero Palacio won in 2000 een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney. Hij kreeg de medaille in de discipline ”Freestyle Wrestling”. De Cubaan maakte pas in 2009 op 32-Jarige leeftijd zijn MMA debuut. Romero won zijn eerste vijf gevechten via TKO. Hierna werd hij gecontracteerd door Strikeforce. Romero vocht eenmaal voor de organisatie tegen de voormalige Strikeforce Light-Heavyweight Kampioen Rafael Cavalcante. Cavalcante versloeg Romero via KO en is tot op de dag van vandaag de enige persoon die Romero heeft gefinisht in een MMA gevecht. Romero kwam vervolgens door de overname van de UFC van Strikeforce in 2013 de organisatie binnen. Romero debuteerde tegen Clifford Starks. Via een ”Flying Knee” en een aantal stoten maakte Romero indruk en won het gevecht via KO. Dit leverde de Cubaan de Knockout of the Night bonus op. Vervolgens wist Romero ook de Braziliaan Ronny Markes via KO te verslaan. Ditmaal in de derde ronde. In 2014 vocht Romero vervolgens tegen JacksonWink MMA vechter Derek Brunson. Brunson maakte het Romero knap lastig en leek de eerste twee rondes in de tas te hebben. Echter kwam Romero genadeloos hard terug in de derde ronde en won via TKO. Vervolgens werd via Unanimous Decision gewonnen van Brad Tavares en werd ook Tim Kennedy in het ”Stoolgate” gevecht via TKO verslagen. In 2015 versloeg Romero tijdens zijn eerste Main Event voor de organisatie voormalig Light-Heavyweight Kampioen Lyoto Machida via KO. Hierdoor werd er (althans dat dacht men) een #1 contendergevecht opgezet tussen Romero en Ronaldo ”Jacaré” Souza. In een zeer close gevecht was het uiteindelijk Romero die via Split Decision aan het langste eind trok. Het duurde vervolgens bijna een jaar voordat we Romero terug zagen. Mede door een USADA schorsing vocht Romero pas weer in November 2016. Voormalig Middleweight Kampioen Chris Weidman was in New York de tegenstander. Romero leek net als in het Brunson gevecht de eerste twee rondes verloren te hebben. Ook ditmaal kwam Romero keihard terug in de derde ronde. De Cubaan timede een ”Flying Knee” perfect op het voorhoofd van Weidman die zo goed als out ging. Romero had daarmee in principe een titelgevecht verdiend, maar doordat de UFC Georges St.Pierre voorrang gaf moest Romero aan de zijlijn wachten. Echter kwam het gevecht tussen Kampioen Bisping en St.Pierre er in eerste instantie niet waarna Bisping vs Romero weer een optie was.

Echter liet Bisping plots weten niet fit genoeg te zijn om het tegen Romero op te nemen en moest Romero vechten tegen Robert Whittaker voor de UFC Interim Middleweight belt. De Interim titel ging via Unanimous Decision naar Whittaker. Romero zou vervolgens terug keren tijdens UFC on FOX 28 in Orlando, Florida. Echter raakte Robert Whittaker geblesseerd voor zijn titelgevecht tegen Luke Rockhold in Perth. De UFC besloot Romero na dat gevecht over te hevelen en er een Interim titelgevecht van te maken. Romero versloeg Rockhold via KO in de derde ronde, *maar mocht geen aanspraak maken op de Interim titel omdat hij zijn streefgewicht de dag ervoor had overschreden. Romero vocht vervolgens een rematch tegen Kampioen Robert Whittaker tijdens UFC 225 in Chicago. Echter wist Romero wederom zijn streefgewicht niet te halen en werd het gevecht omgezet in een non-titlefight. Romero verloor uiteindelijk via een zeer close Split Decision. Het gevecht kreeg de Fight of the Night bonus. Romero werd vervolgens ingepland om het op te nemen tegen Paulo Costa tijdens UFC 230 in New York. Echter kreeg Romero het advies van de doktoren om niet te vechten in verband met een recente operatie aan zijn ogen. Hierdoor ging de partij niet door. Vervolgens zou Romero het alsnog tegen Costa opnemen tijdens UFC on ESPN 3 in April 2019. Echter haalde de UFC Costa van het gevecht ten faveure van een rematch tussen Romero en Ronaldo “Jacaré” Souza. Helaas ging door een longontsteking van Romero het gevecht niet door. Romero zou het vervolgens in Augustus 2019 alsnog opnemen tegen Paulo Costa. In een fantastisch gevecht dat door de UFC werd bekroond met de Fight of the Night bonus zat Romero via Unanimous Decision aan de verkeerde kant van de score. Ondanks twee verliespartijen op rij gaf de UFC Romero de kans om te vechten voor de titel tegen Israel Adesanya. In een vrij bizar gevecht verloor Romero via Unanimous Decision. Romero zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Uriah Hall. Echter trok Romero zich om onbekende redenen terug uit het gevecht.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Israel Adesanya Decision (Unanimous) 5 (5:00) UFC 248 7 Mar. 2020 UFC Middleweight Titlefight
Loss Paulo Costa Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 241 17 Aug. 2019
Loss Robert Whittaker Decision (Split) 5 (5:00) UFC 225 9 Jun. 2018 Non-Titlefight (Romero 185.2 lbs)
Win Luke Rockhold KO (Punches) 3 (1:48) UFC 221 11 Feb. 2018 UFC Interim Middleweight Titlefight/Romero kon titel niet winnen*
Loss Robert Whittaker Decision (Unanimous) 5 (5:00) UFC 213 8 Jul. 2017 UFC Interim Middleweight Titlefight
Win Chris Weidman KO (Flying Knee & Punches) 3 (0:24) UFC 205 12 Nov. 2016
Win Ronaldo “Jacaré” Souza Decision (Split) 3 (5:00) UFC 194 12 Dec. 2015
Win Lyoto Machida KO (Elbows) 3 (1:38) UFC FN 70: Hollywood 27 Jun. 2015
Win Tim Kennedy TKO (Punches) 3 (0:58) UFC 178 27 Sep. 2014
Win Brad Tavares Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC on FOX 11: Orlando 19 Apr. 2014
Win Derek Brunson TKO (Punches & Body Elbows) 3 (3:23) UFC FN 35: Duluth 15 Jan. 2014
Win Ronny Markes KO (Punches) 3 (1:39) UFC FN 31: Fort Campbell 6 Nov. 2013
Win Clifford Starks KO (Flying Knee and Punches) 1 (1:32) UFC on FOX 7: San Jose 20 Apr. 2013 UFC Middleweight Debut

 

Translate »