breaking news

Said Nurmagomedov

Naam: Said Nurmagomedov
Bijnaam:
Record: 13 – 1 – 0 (UFC 2 – 0 – 0)
Geboortedatum: 05-04-1992
Geboorteplaats: Dagestan ASSR, Russian SFSR, Sovjet-Unie
Nationaliteit: Russisch
Lengte: 1.72m (5ft 8in)
Gewicht: 61kg (135lb)
Divisie: Bantamweight
Vecht uit: Dagestan, Rusland
Gym: Akhmat Fight Club
Actief: 2009 – heden
Twitter:
 

Said Nurmagomedov maakte in 2009 zijn Pro-MMA debuut. De Dagestani werd na drie overwinningen in evenveel gevechten getekend door de ACB organisatie. Nurmagomedov vocht in het Bantamweight toernooi van de organisatie. Na overwinningen in zowel de kwartfinale als halve finale nam hij het op voor de titel tegen Magomed Bibulatov. Bibulatov was echter te sterk via Unanimous Decision. Nurmagomedov tekende vervolgens bij de World Fighting Championship Akhmat (WFCA) bond van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. Ook hier deed Nurmagomedov mee aan het Bantamweight toernooi van de organisatie.

Nadat de Brazilianen Diego Marlon en Walter Pereira Jr werden verslagen nam Nurmagomedov het in de finale op tegen Abdul-Rakhman Dudaev. Nurmagomedov won het gevecht via Unanimous Decision en pakte daarmee de WFCA Bantamweight titel. Nurmagomedov kwam vervolgens nog tweemaal uit in non-titlefights voor de organisatie tegen Anderson dos Santos en Luis Nogueira. Beide partijen werden gewonnen waarna Nurmagomedov bij de UFC tekende. Nurmagomedov maakte zijn UFC debuut in Juli 2018 tijdens UFC Boise tegen Justin Scoggins. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Nurmagomedov via Split Decision.

Vervolgens ging Nurmagomedov terug naar zijn normale gewichtsklasse, namelijk de Bantamweight divisie. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 nam hij het op tegen Ricardo Ramos. Nurmagomedov vocht sterk en besliste het gevecht in de eerste ronde via TKO. Vervolgens zou Nurmagomedov wederom vechten in Brazilië, ditmaal in Rio de Janeiro tegen Raoni Barcelos. Echter werd de Dagestani om onbekende redenen van het gevecht gehaald.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Win Ricardo Ramos TKO (Bodykick & Punches) 1 (2:28) UFC FN 144: Fortaleza 2 Feb. 2019 UFC Bantamweight Debut
Win Justin Scoggins Decision (Split) 3 (5:00) UFC FN 133: Boise 14 Jul. 2018 UFC Flyweight Debut