breaking news

Roosevelt Roberts

Naam: Roosevelt Roberts
Bijnaam: The Predator, Row
Record: 8 – 1 – 0 (UFC 2 – 1 – 0)
Geboortedatum: 11-02-1994
Geboorteplaats: Hollywood, Florida, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.85m (6ft 1in)
Gewicht: 70kg (155lb)
Divisie: Lightweight
Vecht uit: San Bernardino, Californië, USA
Gym: RVCA
Actief: 2016 – heden
Twitter:
 

Roosevelt Roberts is een MMA vechter uit Miami, Florida. De Amerikaan maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut na een twee jaar durende Amateur carrière. Roberts vocht in de CFL organisatie tegen Mike Thomas. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde wist ”The Predator” zijn debuut te winnen. Na vervolgens ook een snelle overwinning te hebben gepakt in de King of the Cage organisatie maakte Roberts zijn debuut bij de CXF organisatie. Daar wist hij in zijn tweede gevecht al de titel te winnen via TKO in de tweede ronde tegen Shohei Yamamoto. Begin 2018 klopte Bellator aan bij Roberts. Roberts mocht zijn debuut maken tijdens Bellator 192 tegen Tommy Aaron. Roberts won via KO in de eerste ronde. Hierop gaf de UFC hem de kans om tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series te vechten. Roberts nam het op tegen Garrett Gross. Roberts won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en verdiende daarmee een contract bij de UFC.

Roberts maakte vervolgens zijn debuut tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darrell Horcher. Via een spectaculaire Standing Guillotine Choke Submission won Roberts in de eerste ronde en pakte hij ook nog eens de Performance of the Night bonus. Roberts kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in zijn geboortestaat Florida. Tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 nam hij het op tegen Thomas Gifford. Roberts vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Roberts werd vervolgens nog geen twee maanden later gekoppeld aan Vinc Pichel tijdens UFC Minneapolis. Roberts kon niet voorkomen dat Pichel er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging en hem zijn eerste Pro-MMA verlies toediende.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Vinc Pichel Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC on ESPN 3: Minneapolis 29 Jun. 2019
Win Thomas Gifford Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 150: Fort Lauderdale 27 Apr. 2019
Win Darrell Horcher Submission (Standing Guillotine Choke) 1 (4:50) TUF 28 Finale 30 Nov. 2018 UFC Lightweight Debut
Win Garrett Gross Submission (RNC) 2 (2:13) DWCS S2. Week 7 31 Jul. 2018 Gevecht telt niet als ”UFC” gevecht maar vond wel plaats onder de UFC organisatie