breaking news

Lauren Murphy

Naam: Lauren Murphy
Bijnaam: Lucky
Record: 10 – 4 – 0 (UFC 2 – 4 – 0)
Geboortedatum: 27-07-1983
Geboorteplaats: Anchorage, Alaska, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.70m (5ft 7in)
Gewicht: 57kg (125lb)
Divisie: Flyweight
Vecht uit: Glendale, Arizona, USA
Gym: The MMA LAB
Actief: 2010 – heden
Twitter: @LaurenMurphyMMA
 

Lauren Murphy-Smith begon haar Pro-MMA carrière in 2010. Hier maakte ze tijdens lokale evenementen in Alaska furore. Nadat Murphy met vier finishes in vier gevechten ook haar vijfde partij voortijdig wist te beëindigen (ditmaal in de Legacy FC organisatie) werd ze opgepikt door Invicta FC. Ook daar liet Murphy zien dat ze iemand was om rekening mee te houden. Na Unanimous Decision overwinningen op Kaitlin Young en Sarah D’Alelio mocht Murphy voor de Invicta FC Bantamweight titel vechten tegen Miriam Yamamoto. Murphy won via TKO na een blessure van Yamamoto in de vierde ronde. Murphy maakte vervolgens de overstap naar de UFC, en zou halverwege 2014 haar debuut maken tegen Sara McMann. McMann won deze partij enigszins controversieel via een Split Decision en bracht Murphy daarmee haar eerste verliespartij in haar Pro-MMA carrière toe. Nadat ook in 2015 van Liz Carmouche verloren werd leek het vijf voor twaalf voor Murphy. Murphy zou begin 2016 vechten tegen Sarah Moras, echter trekte Moras zich een paar dagen voor het gevecht terug met een blessure.

De ongeslagen Kelly Fasholz nam het gevecht aan. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Murphy die vijf seconden voor het einde van het gevecht de partij besliste via TKO en haar eerste overwinning in de Octagon pakte. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Vijf maanden later verloor Murphy via Unanimous Decision van Katlyn Chookagian en leek haar UFC avontuur er op te zitten. Echter kwam de UFC met een Flyweight divisie op de proppen. Er werd een TUF toernooi gehouden, waaraan Murphy mee zou doen. Echter werd ze in de achtste finales al uitgeschakeld door Nicco Montano (de latere Kampioene). De UFC matchte Murphy vervolgens tegen Priscila Cachoeira tijdens de TUF 26 Finale in December 2017. Echter kreeg Cachoeira haar visum niet rond en verviel de partij. Maar doordat Sijara Eubanks van het Main Event tegen Nicco Montaño werd gehaald, en Roxanne Modafferi doorschoof naar dat gevecht zat ook Barb Honchak zonder tegenstandster. De UFC matchte Murphy en Honchak vervolgens tegen elkaar. Murphy won het gevecht via een controversiële Split Decision en had dus een goed Flyweight debuut in de UFC. Dat debuut kon ze echter geen goed vervolg geven in Juni 2018 tijdens UFC Utica. Murphy verloor via Unanimous Decision van Sijara Eubanks.

Murphy zou vervolgens vechten tijdens UFC Phoenix in Februari 2019 tegen Ashlee Evans-Smith. Echter bleek dat Murphy nog langer moest herstellen van een voetoperatie waarna ze moest afzeggen.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
NB Mara Romero Borella NB – (-:–) UFC on ESPN 5: Newark 3 Aug. 2019
Loss Sijara Eubanks Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 131: Utica 1 Jun. 2018
Win Barb Honchak Decision (Split) 3 (5:00) TUF 26 Finale 1 Dec. 2017 UFC Flyweight Debut
Loss Katlyn Chookagian Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 91: Sioux Falls 13 Jul. 2016
Win Kelly Faszholz TKO (Elbows & Punches) 3 (4:55) UFC FN 83: Pittsburgh 21 Feb. 2016
Loss Liz Carmouche Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 63: Fairfax 4 Apr. 2015
Loss Sara McMann Decision (Split) 3 (5:00) UFC FN 47: Bangor 16 Aug. 2014 UFC Bantamweight Debut