breaking news

UFC debuut voor Cage Warriors Kampioen Chris Fishgold tegen Calvin Kattar in Moncton

September 10th, 2018 | by Redactie
UFC debuut voor Cage Warriors Kampioen Chris Fishgold tegen Calvin Kattar in Moncton
UFC
0

Het heeft een tijdje op zich laten wachten, maar voormalig Cage Warriors Lightweight Kampioen Chris Fishgold gaat eindelijk zijn debuut maken in de UFC. De man uit Liverpool tekende eerder dit jaar een contract bij de UFC. Fishgold gaat in de Featherweight divisie de degens kruisen met Calvin Kattar. Beide mannen treffen elkaar in het gloednieuwe Avenir Centre te Moncton, New Brunswick, Canada tijdens UFC Fight Night 138. Het gevecht dat plaats zal vinden op 27 Oktober 2018 zal deel uit maken van de Main Card.

Calvin Kattar (MMA 18-3/UFC 2-1) is een vechter die uitkomt voor Team Sityodtong in Boston, Massachusetts onder de bezielende leiding van hoofdcoach Mark DellaGrotte. Kattar werd gezien als een groot talent binnen het regionale MMA circuit in de Eastcoast van de VS (ook bekend als de Tri-State area). Kattar vocht vooral veel partijen in de Combat Zone organisatie en de CES MMA organisatie. Kattar heeft op dit moment een winstreak van tien gevechten met onder meer overwinningen tegen Saul Almeida, Cody Stevens, Kenny Foster en Chris Foster. Kattar wist in Juli 2017 zijn UFC debuut te winnen tegen de sterke Team Alpha Male vechter Andre Fili. Kattar won via Unanimous Decision en pakte daarmee zijn eerste overwinning in de Octagon. Wat nog opvallender was is dat Kattar dit gevecht nog geen twee weken van te voren aannam. Kattar keerde vervolgens in Januari 2018 terug in de Octagon in zijn Boston tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een partij die werd beloond met de Fight of the Night bonus won Kattar via TKO vroeg in de derde ronde. Kattar maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 223 in Brooklyn, New York tegen Renato Moicano. Moicano (toch meer bekend om zijn sterke groundgame) wist drie rondes lang Kattar te overklassen in de stand-up game. Kattar blokte geen lowkicks, hetgeen waar Moicano dankbaar gebruik van maakte. Moicano won via Unanimous Decision en bracht daarmee Kattar zijn eerste verliespartij binnen de UFC toe.

Embed from Getty Images

Chris Fishgold (MMA 17-1-1/UFC 0-0-0) is een groot talent uit Liverpool. De Engelsman debuteerde in het Pro-MMA in 2010. Na in anderhalf jaar tijd een 7-0 record bij elkaar te hebben gevochten werd Fishgold gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist hij drie partijen te winnenm waaronder een TKO overwinning tegen de Pool Marcin Wrzosek. Vervolgens maakte Fishgold een uitstapje naar andere organisaties, waarna hij in 2016 weer terugkeerde bij Cage Warriors. In Juli 2016 pakte Fishgold de Lightweight titel door Adam Boussif via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Fishgold zou vervolgens met succes driemaal zijn titel verdedigen. Zijn laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende was in Oktober 2017 tegen Alexander Jabocsen. Fishgold won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.