breaking news

UFC 224: Feiten en weetjes

May 14th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
UFC 224: Feiten en weetjes
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) keerde afgelopen zaterdagavond succesvol terug naar de Jeunesse Arena van Rio de Janeiro, Brazilië. UFC 224 bevatte een recordaantal finishes en werd afgesloten door een eenzijdig titelgevecht tussen de regerende Bantamweight kampioen Amanda Nunes en de uitdager Requel Pennington.

Er is flink wat geschiedenis geschreven tijdens dit evenement:

– 11 gevechten werden voor de bel beëindigd. UFC 224 staat naast UFC Fight Night 55 met de meeste finishes op een enkele UFC-kaart.

– Er is in totaal 1u 55m 21s gevochten op de kaart. Dit is redelijk kort in vergelijking met andere evenementen.

– De drie opeenvolgende UFC-titelverdedigingen van Nunes geven haar de tweede plaats in de meeste titelverdedigingen van het moment. Alleen Flyweight kampioen Demetrious Johnson (11) staat boven haar.

– Nunes heeft met negen overwinningen het vaakst gewonnen binnen de UFC Bantamweight divisie.

– Met een reeks van zeven overwinningen heeft Nunes de langste actieve winning streak van de divisie.

– Pennington leed haar eerste knock-out verlies van haar carrière.

– Gastelum verbeterd zijn record naar 3-1 (1NC), sinds hij omhoog is gegaan naar de Middleweight divisie in december 2016.

– Amanda Cooper heeft al haar vier verliespartijen verloren door een submission.

– Machida is de eerste vechter in de geschiedenis van de promotie met twee front kick knock-outs op zijn naam. Hij versloeg eerder Randy Couture met een voorwaartse trap tijdens UFC 129.

– Belfort is de eerste vechter in de geschiedenis van de promotie die twee keer knock-out is gegaan door een voorwaartse trap.

– Oleinik won opnieuw met een Ezekiel-Choke. Hij was de eerste UFC vechter die dit deed tijd UFC Fight Night 103, en won er dit weekend opnieuw mee.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.