breaking news

UFC 222: Feiten en weetjes

March 2nd, 2018 | by Lennart Van Arendonk
UFC 222: Feiten en weetjes
UFC
0

Dit weekend barst het evenement UFC 222 los in de T-Mobile Arena van Las Vegas Nevada. Het is aan vechters als Cris Cyborg, Frankie Edgar, Sean O’Malley en John Dodson om te strijden voor de winst. Genoeg vechters voor enkele opmerkelijke en interessante feiten en weetjes:

– Cris Cyborg zal voor de derde keer strijden in de UFC Women’s Featherweight divisie. Geen andere vechter heeft vaker in deze klasse gevochten.

– Yana Kunitskaya is de zesde vechter in de geschiedenis van de promotie met een titelgevecht als debuut. Joe Soto, Gilbert Melendez, Liz Carmouche, Frank Trigg en Hayoto Sakurai waren haar voor.

– Frankie Edgar heeft een totale vechttijd van 6 uur, 27 minuten en 49 seconden. Geen andere vechter heeft langer gevochten. Alleen Michael Bisping heef 6+ uur op zijn record staan.

– Edgar heeft 67 UFC takedowns op zijn naam staan. Alleen Georges St-Pierre (90), Gleison Tibau (84) en Demetrious Johnson (73) hebben meer tegenstanders naar de grond gewerkt.

– Bryan Ortega is de enige vechters in de geschiedenis van de promotie met vier overwinningen in de derde ronde.

– Andre Soukhamthath is de enige vechter in de geschiedenis van de organisatie die drie knock-outs maakte in een gevecht die hij verloor. Dit gebeurde tijdens UFC Fight Night 114 tegen Alejandro Perez.

– Andrei Arlovski (26-15 MMA, 15-9 UFC) staat voor de 25ste keer op het canvas voor een Heavyweight gevecht. Alleen Frank Mir (27) heeft vaker in deze divisie gevochten.

– Stefan Struve heeft vier UFC submission overwinningen op zijn naam binnen de Heavyweight divisie. Alleen Frank Mir (8) heeft vaker gewonnen met een submission.

– John Dodson heeft nog nooit verloren voor de bel. Zijn negen verliespartijen zijn allemaal beslist door de jury.

– Mike Pyle is met 42-jarige leeftijd de oudste UFC vechter binnen de Welterweight divisie.

Volg MMA DNA voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.