breaking news

Tyjani Beztati vs Josh Jauncey tijdens GLORY 65 in Utrecht

April 10th, 2019 | by Redactie
Tyjani Beztati vs Josh Jauncey tijdens GLORY 65 in Utrecht
GLORY
0

GLORY 65 heeft een gevecht tussen twee voormalig titeluitdagers toegevoegd aan de line-up. Op 17 mei aanstaande zullen Tyjani Beztati en Josh Jauncey het tegen elkaar opnemen. Het ligt zeer voor de hand dat de winnaar van dit gevecht weer een titelgevecht gaat krijgen. 

Powered by Aiki Budo.

Tyjani Beztati is een van de toptalenten die GLORY rijk is. Zo wist hij tijdens GLORY 36 in Oberhausen te winnen via een Unanimous Decision tegen Andrej Bruhl. Tijdens GLORY 39 in Brussel vocht Beztati tegen Sabri Ben Henia. Beztati domineerde de partij en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht hij tegen Youssef Assouik in Den Bosch. Daar liet Beztati zien over een grote hoeveelheid vechtlust te beschikken. Nadat Beztati in de eerste ronde 8 tellen kreeg vocht hij zich terug en won uiteindelijk via een Unanimous Decision. Vervolgens was de sterke Thai Sitmonchai zijn tegenstander. Beztati vocht de partij op een volwassen manier uit en won via een Decision. Daarna nam Beztati deel aan het Lightweight Contender toernooi. Nadat hij in de eerste partij Niclas Larsen versloeg via een decision kwam hij in de finale net te kort tegen Stoyan Koprivlenski en verloor zo voor het eerst in GLORY. Beztati komt uit voor The Colosseum uit Utrecht. Zijn aanvallende stijl brengt het publiek regelmatig op de planken. “The Wonderboy” is slechts 20 jaar en lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben. Zo toonde hij ook zijn kwaliteiten tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Tegen Anil Cabri won Beztati met een verwoestende Head Kick op KO. Door deze overwinning komt hij dichterbij een titelgevecht dat hij zelf het liefst eind van dit jaar zal vechten. Dit gevecht kwam sneller dan verwacht. Beztati tijdens GLORY 53 in Lille voor de titel tegen de sterke Sitthichai. Beztati liet zien dat hij iemand is om rekening mee te houden en maakte het de Thai vooral in het begin van de partij lastig. Uiteindelijk kwam hij net te kort en verloor via een Decision. Beztati herpakte zich met een mooie overwinning op Baya en heeft de weg naar boven weer ingezet. Dit bleek wel in zijn partij in December 2018 tijdens GLORY 62 in Rotterdam. Beztati vocht sterk en won via Unanimous Decision van Stoyan Koprivlenski.

Josh Jauncey is de nummer 7 gerankte Lightweight bij GLORY. Jauncey kwam de promotie binnen in 2014 en won zijn eerste 3 partijen vrij eenvoudig waaronder 2 via (T)KO. Daarna mocht Jauncey, die onder anderen heeft getraind bij Team Souwer, meedoen aan het Lightweight Contender toernooi tijdens GLORY 22 in Lille. Jauncey won de eerste partij via en TKO en nam het in de finale op tegen Sitthichai. De Thai bleek te sterk voor Jauncey en mocht daarna voor de titel vechten. Daarna volgde een wisselvallige periode voor Jauncey. Zo verloor hij onder anderen van Giorgio Petrosyan, Anatoly Moiseev, Christian Baya en  Elvis Gashi. Daarna stond Jauncey tegenover Lightweight Contender winnaar Stoyan Koprivlenski. In een spannende partij wist Jauncey nipt te winnen via een Split Decision en zo uit de negatieve spiraal te komen. Vervolgens vocht Jauncey een harde partij tegen Christian Baya. De beslissing kon beide kanten op vallen en viel uiteindelijk in het voordeel van Jauncey. Jauncey mocht vervolgens voor de titel vechten tegen Sitthichai tijdens GLORY 61 in New York. De partij ging over de volle 5 ronden met Sitthichai als winnaar via een Unanimous Decision.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.