breaking news

Tyjani Beztati verkoopt huid duur tijdens titelgevecht met Sitthichai

May 13th, 2018 | by Stefan Van Erp
Tyjani Beztati verkoopt huid duur tijdens titelgevecht met Sitthichai
GLORY
0

Tyjani Beztati heeft gisteren tijdens het Main Event van GLORY 53 laten zien dat hij thuishoort in de absolute top van het kickboksen. Hij stond tegenover Sitthichai, die voor veel mensen de beste pound-for-pound kickbokser in de wereld is. Beztati verloor uiteindelijk via een Decision maar heeft tegelijkertijd laten zien dat hij in de toekomst een waardig kampioen kan worden.

Eerste 2 ronden voor Beztati 
Tyjani Beztati begon heel geconcentreerd aan de partij. De 20-jarige kickbokser straalde zoveel rust uit dat het leek alsof hij al 10 jaar op het hoogste niveau mee vecht. Door goed gebruik te maken van zijn reach en goed weg te draaien van de harde linkertrappen van Sitthichai wist Beztati meer te scoren dan zijn tegenstander en voor een groot deel van de jury deze ronden binnen te halen.

Thaise ervaring
In de derde ronde deed Sitthichai er een stapje bovenop en begon het tempo te dicteren. Beztati kon nog steeds prima meekomen maar de Thai wist toch meer te scoren. Op basis van routine en klasse wist Sitthichai ronde 3 tot en met 5 binnen te slepen en zich zo naar een overwinning te vechten. Voor Beztati was het de eerste keer dat hij een partij over de volle 5 ronden vocht en hij liet zien dat hij conditioneel sterk is. Zo probeerde hij in de laatste ronde nog een knockdown te forceren maar bleef Sitthichai uiteindelijk vrij makkelijk op de been.

De toekomst
Tyjani Beztati kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij meer tegenstand geboden dan menig uitdager in het verleden. Beztati zal deze partij meenemen als lesgeld voor de toekomst en proberen deze ervaring om te zetten naar motivatie. Hij heeft nog een heel kickboksleven voor zich en deze lijkt er na gisterenavond niet minder rooskleurig uit te zien.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.