breaking news

Twee partijen toegevoegd aan Cage Warriors 94 in Antwerpen

April 26th, 2018 | by Marcel Dorff
Twee partijen toegevoegd aan Cage Warriors 94 in Antwerpen
Cage Warriors
0

De Cage Warriors organisatie heeft twee nieuwe partijen toegevoegd aan het Cage Warriors 94 evenement dat zal plaatsvinden op 16 Juni 2018 in de Lotto Arena te Antwerpen, België. Zo zal de Turkse Nederlander Erdi Karatas in actie komen tegen de Engelsman Jai Herbert in de Lightweight divisie. Eveneens maakt ook de Belg Jan Quaeyhaegens zijn opwachting in eigen land. Hij neemt het op tegen de Ier Philip Mulpeter.

Lees hieronder meer over de vechters.

Erdi Karatas is een Turkse Nederlander die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2011. Karatas die al zijn partijen in Nederland, België en Duitsland vocht begon zijn carrière sterk met vier overwinningen in zijn eerste vijf partijen. Vervolgens brak voor Karatas een mindere periode aan in zijn carrière. Echter heeft Karatas in zijn laatste vier partijen laten zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Zo versloeg hij vorig jaar Harun Kina en BJJ specialist Duane van Helvoirt op een avond tijdens de A1 Combat Cup. Nu zal Karatas zijn debuut gaan maken voor Cage Warriors tegen de Engelsman Jai Herbert. Herbert wordt gezien als een zeer groot talent in het Britse MMA circuit. Na een zeer succesvolle amateur carrière waar Herbert ongeslagen bleef maakte hij in 2015 zijn Pro-debuut. Na twee TKO overwinningen bij de Full Contact Contender organisatie tekende Herbert bij BAMMA. Na twee succesvolle optreden tegen Ben Bennett en Tony Morgan mocht Herbert voor de Lonsdale BAMMA titel vechten tegen Rhys McKee. De Noord-Ier McKee bleek echter te sterk en bracht via TKO in de eerste ronde Herbert zijn eerste nederlaag toe. Herbert stelde vervolgens in Mei 2017 orde op zaken door Rick Selvarajah via TKO in de tweede ronde te verslaan. Nu zal Herbert zijn debuut gaan maken voor de Cage Warriors organisatie.

Jan Quaeyhaegens is een Belgische MMA vechter die uitkomt voor Perfect MMA Team van Ben Dandois. Quaeyhaegens maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. Na een wisselvallige start voor de Belg waar hij drie van zijn eerste zes partijen wist te winnen heeft hij inmiddels een zeer sterke stijgende lijn te pakken. Zo werd gewonnen op het eerste WFL MMA evenement in Mei 2017 van de Nederlander Michel Landvreugd via TKO in de derde ronde. Quaeyhaegens wist deze knappe prestatie een nog mooier vervolg te geven tijdens zijn Cage Warriors debuut in Antwerpen vorig jaar. Daar versloeg hij Leon Jansen via TKO in de eerste ronde. ”Q-Bomb” wist vervolgens ook eerder dit jaar SHC Kampioen Dhimitri Herri via een Kimura Submission in de tweede ronde te finishen. Hierdoor heeft Quaeyhaegens een winstreak van drie gevechten en heeft hij bijna al twee jaar niet meer verloren op professioneel niveau. Zijn tegenstander Philip Mulpeter begon zijn MMA carrière in 2010 en is een graag geziene vechter in het Britse en Ierse MMA circuit. Met een 5-2 record debuteerde Mulpeter in 2012 in eigen land voor de Cage Warriors organisatie. Echter werd verloren via Majority Decision tegen Tommy Quinn. Vervolgens werd in 2013 een knappe TKO overwinning gepakt tegen Warren Kee, maar werd vervolgens verloren van UFC veteraan John Maguire. In 2014 keerde Mulpeter weer terug in ”the wincolumn” met een overwinning tegen de Fransman Aldric Cassata. Sindsdien kwam Mulpeter mede door blessures en andere omstandigheden niet meer uit voor Cage Warriors. Wel pakte hij tijdens zijn laatste partij in December 2017 de Budo FC titel door via Rear Naked Choke Submission Ali Arish te verslaan.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.