breaking news

Twee ongeslagen Ierse publiekslievelingen toegevoegd aan Bellator 173 card in Belfast

January 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft Bellator MMA twee match-ups toegevoegd aan de Bellator 173 line-up. Net als in 2016 zal Bellator samen met BAMMA weer een co-promotie evenement houden op 24 Februari 2017 in de SSE Arena te Belfast, Noord-Ierland, Verenigd Koninkrijk. Dat de ongeslagen SBG Ireland vechter James Gallagher op deze card zou vechten was al bekend, maar nu is ook bekend dat hij het zal opnemen tegen de Israëliër Kirill Medvedovski. Gallagher’s teamgenote Sinead Kavanagh is ook aan deze card toegevoegd. Zij neemt het op tegen Française Iony Razafiarison.

James Gallagher (MMA 5-0/Bellator 2-0) wordt gezien als een van de grootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen zijn aankomende tegenstander Kirill Medvedovski. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovski in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher nog altijd ongeslagen is.

Kirill Medvedovski (MMA 7-3/Bellator 0-1) werd door Bellator MMA in 2016 gecontracteerd nadat bekend werd dat Bellator een evenement in Tel Aviv, Israël zou organiseren. Zoals eerder vermeldt zou Medvedovski het in zijn Bellator debuut opnemen tegen Gallagher, maar dat gevecht ging niet door. Georgi Karakhanyan verving Gallagher en nam het op in Israël tegen de Israëliër. Karakhanyan had weinig moeite met Medvedovski en finishte hem in de eerste ronde via TKO. Medvedovski die zijn Pro-MMA carrière begon met een 6-0 record heeft drie van zijn laatste vier partijen verloren. Nu mag hij het opnemen tegen de Ier James Gallagher. Met de gedachte dat Gallagher nog altijd ongeslagen is en je het momentum niet aan je zijde hebt kan het nog wel eens een zeer moeilijke opdracht voor Medvedovski gaan worden.

Sinead Kavanagh (MMA 4-0/Bellator 1-0) is een Ierse MMA vechtster die net als Gallagher uitkomt voor SBG Ireland onder leiding van coach John Kavanagh. Sinead Kavanagh maakte na een aantal amateur partijen in 2015 haar Pro-MMA debuut tegen de Turks-Nederlandse Hatice Özyurt. Kavanagh won die partij binnen twintig seconden via TKO. Vervolgens wist Kavanagh nog twee partijen in de BAMMA organisatie te winnen alvorens ze in December 2016 haar Bellator MMA debuut maakte tegen Elina Kallionidou. In Ierland won Kavanagh uiteindelijk via Unanimous Decision waardoor ze ongeslagen bleef als Pro-MMA vechtster.

Iony Razafiarison (MMA 1-1-0-1/Bellator 0-1-0-0) maakte in 2013 haar MMA debuut in de Franse organisatie 100% Fight. Daar won ze haar eerste gevecht via Submission van Stephanie Guyodo. Vervolgens duurde het bijna anderhalf jaar alvorens Razafiarison haar rentree maakte. Tegen Sandra Ameziane eindigde haar tweede partij in een No Contest. Ondanks dat had Bellator MMA interesse waardoor ze haar debuut mocht maken in de zomer van 2015 tegen Bryanna Fissori. Fissori won via Unanimous Decision. Sindsdien heeft Razafiarison geen MMA partij meer gevochten.

Bekijk hieronder de BAMMA 28 en Bellator 173 card.

24 februari 2017 | SSE Arena | Belfast, Northern Ireland, UK.

BAMMA 28: Parke vs. Redmond

MAIN CARD
Norman Parke vs. Paul Redmond LIGHT.CHAMPIONSHIP Steve Owens vs. Jai Herbert
Dominique Wooding vs. Andy Young INT.FLY.CHAMPIONSHIP Niall Smith vs. Daniel Rutkowski
Ronnie Mann vs. Damien Lapilus FEATHER.CHAMPIONSHIP Jonathan Reid vs. Daniel Olejniczak
Rhys McKee vs. Myles Price LONS.LIGHT.CHAMPIONSHIP Blaine O’Driscoll vs. Ross McCorriston
Colin Fletcher vs. Alex Lohore Andrew Murphy vs. Stephen Kilifin
John Redmond vs. Pelu Adetola Keith McCabe vs. Glenn Irvine

 

24 februari 2017 | SSE Arena | Belfast, Northern Ireland, UK.

Bellator 173: McGeary vs. Fields

MAIN CARD
Liam McGeary vs. Chris Fields
James Gallagher vs. Kirill Medvedovski
Sinead Kavanagh vs. Iony Razafiarison

Comments are closed.