breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Shanghai card in November

August 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Shanghai card in November
UFC
0

De UFC heeft bij de bekendmaking van Blaydes vs. Ngannou 2 als Main Event nog twee partijen bekend gemaakt voor 24 November 2018 in de Cadillac Arena in Beijing, China. Rashad Coulter gaat een gewichtsklasse omlaag en treft Hu Yaozong die eveneens een gewichtsklasse omlaag gaat. Beide voormalig Heavyweight vechters ontmoeten elkaar in de Light-Heavyweight divisie. Tot slot werd ook nog een partij toegevoegd aan de Women’s Flyweight divisie. De Chinese Yanan Wu maakt haar opwachting tegen de Amerikaanse Shana Dobson. Beide gevechten zullen deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 141.

Lees hieronder meer informatie over de vier atleten.

Rashad Coulter vs. Hu Yaozong

Rashad Coulter (MMA 8-4/UFC 0-3) maakte in Mei 2017 op ”10 days notice” zijn UFC debuut tegen Chase Sherman. In een zeer spectaculair gevecht moest Coulter uiteindelijk in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Sherman die er met de TKO overwinning vandoor ging. Beide mannen kregen voor hun gevecht wel de Fight of the Night bonus. Helaas voor Coulter kon hij ook in zijn tweede partij niet zijn eerste overwinning pakken in de Octagon. Tijdens UFC Sydney in November 2017 vocht Coulter tegen de ongeslagen Tai Tuivasa. Tuivasa wist Coulter via een Flying Knee zwaar KO te trappen in de eerste ronde. En ook in zijn derde gevecht voor de UFC kon Coulter geen overwinning pakken. Coulter leek in de eerste ronde Chris de la Rocha KO te gaan slaan. Echter wist de la Rocha continu te overleven. Uiteindelijk was Coulter uitgeput en wist de la Rocha in de derde ronde het gevecht via TKO te beslissen. Coulter vocht voordat hij de UFC binnenkwam onder meer voor organisaties als LFA, Bellator MMA en Legacy FC. Coulter wist al zijn acht overwinningen voortijdig te beslissen. Coulter had voor zijn gevecht tegen Sherman een KO ratio van 100% en een winstreak van vijf gevechten. In 2016 wist Coulter bij de Xtreme Knockout organisatie de Heavyweight Titel te pakken.

Embed from Getty Images

Hu Yaozong (MMA 3-1/UFC 0-1) staat in China te boek als een van de grootste talenten in de Heavyweight divisie. Hu begon zijn Pro-MMA carrière in 2016. In dat jaar vocht hij ook al zijn MMA partijen voordat hij de UFC binnenkwam. Driemaal vocht de Chinees in zijn thuisland in een tijdsbestek van twee maanden. Tijdens zijn meest recente overwinning voordat hij bij de UFC tekende versloeg hij Abror Yakhyaev via TKO in de tweede ronde. Hu had een winstreak van drie en een finishratio van 100% toen hij op 5 days notice in November 2018 zijn UFC debuut maakte in Shanghai tegen de Fransman Cyril Asker. Asker was te sterk en versloeg Hu via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Wu Yanan vs. Shana Dobson

Wu Yanan (MMA 8-2/UFC 0-1) maakte tijdens UFC Shanghai in November 2018 haar UFC debuut. De Chinese wist tot zover al haar gevechten in China te winnen. Slechts eenmaal verloor Wu. Dit was in Rusland tegen de inmiddels voormalig Invicta FC Bantamweight Kampioene Yana Kunitskaya. Wu had voordat ze de UFC binnenkwam een winstreak van twee. Zo won ze via TKO in de eerste ronde van Anjela Pink tijdens een Kunlun MMA evenement eind 2016. In 2017 won Wu tegen de Russische Zuriana Makoeva via TKO in de tweede ronde. Helaas voor Wu was haar UFC debuut geen succes. Via Unanimous Decision werd verloren van de Amerikaanse Gina Mazany.

Embed from Getty Images

Shana Dobson (MMA 3-2/UFC 1-1) is sinds 2016 actief in het Pro-MMA circuit. Dobson was bij aanvang van het 26ste seizoen van TUF de grootste underdog. De UFC rankte haar als #16 van in totaal 16 vechtsters. Dobson wist van haar drie wedstrijden voordat ze aan TUF meedeed er twee te winnen. De enige verliespartij leed ze tegen de vrouw die tegen alle verwachtingen in de finale haalde van TUF 26 en vervolgens ook de titel won, namelijk Nicco Montaño. Dobson werd tijdens TUF 26 gematcht tegen de favoriet voor de eindzege Roxanne Modaferri. Modaferri, bekend om haar zeer sterke BJJ game wist Dobson in de eerste ronde via TKO te finishen. Dobson kreeg echter (net als de andere 15 vrouwen) een gevecht aangeboden door de UFC. Tijdens de TUF 26 Finale nam Dobson het op tegen Ariel Beck. Dobson won het gevecht via TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een zeer sterk UFC debuut. Dit sterk debuut kon ze echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Glendale in April 2018 kwam Dobson te kort via Unanimous Decision tegen Lauren Mueller.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.