breaking news

Twee grootse ONE titelgevechten voor begin 2018

December 12th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zo af en toe maakt de baas van ONE: Championship een spectaculaire aankondiging vanaf zijn persoonlijke social media pagina. Vandaag wist Chatri Sityodtong te melden dat er twee ONE titelgevechten in de agenda zijn opgeschreven. Het gaat hier om een ONE Women’s Strawweight titelgevecht tussen Xiong Jing Nan en Tiffany Teo en een ONE Lightweight titelgevecht tussen Martin Nguyen en Bibiano Fernandes. Beide gevechten zullen georganiseerd worden in de eerste maanden van het volgende jaar.

Tiffany ‘No Chill’ Teo en “The Panda,” Xiong Jing Nan zullen op 20 januari in Jakarta tegen elkaar strijden voor de ONE Flyweight titel. Teo kent een ongeslagen record van 7 om 0 en heeft slechts twee partijen gegeven aan de aanwezige juryleden. Verder wist ze twee partijen te winnen met knock-out en drie partijen te winnen met submission. Teo komt uit voor Singapore en is klaar voor haar vijfde ONE: Championship gevecht.
Aan de andere kant komt de sterke Chinese Xiong Jing Nan te staan. Jing Nan maakte recent haar introductie bij de promotie met een zeer harde knock-out tegen April Osenio. De 29-jarige Panda komt uit voor Phuket Top Team en heeft alleen nog maar verloren van Colleen Schneider. Al haar voorgaande partijen zijn gevochten bij de KunLun Fight organisatie. Ze heeft zowel gewonnen met submissions als knock-outs en verwacht het goud in Jakarte te veroveren.

Ook Martin Nguyen en Bibiano Fernandes mogen weer aan de bak. Martin Nguyen is de houder van de ONE Featherweight en Lightweight titel. Hij hoopt er in 2018 nog een derde riem naast te hangen. Zo zal hij op 24 maart in Bangkok, Thailand vechten tegen de Braziliaanse Bantamweight kampioen Bibiano Fernandes. Beide mannen hebben ongelofelijke technieken laten zien en verwachten er ook dit keer een spektakel van te maken. ONE: Championship heeft nog nooit eerder zo een groot gevecht aangekondigd.

Martin Nguyen (MMA 10-1/ONE 7-1) is een Australiër van Vietnamese afkomst. ”The Situ-Asian” komt uit voor KMA Top Team en vecht sinds 2014 voor de ONE Championship organisatie. Nguyen kwam binnen als de Brace FC Kampioen en nam het op tegen Rocky Batolbatol. Nguyen won het gevecht en mocht vervolgens voor de Interim Titel vechten tegen Marat Gafurov. Gafurov bleek veel te sterk en versloeg Nguyen binnen een minuut via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou hij aan een absolute vernietigingstocht beginnen binnen de Featherweight divisie. Zo won hij vier gevechten op rij en allemaal in de eerste ronde. Onder meer Christian Lee en Kazunori Yokota werden verslagen. Nguyen dwong hiermee een rematch af met de inmiddels Kampioen Marat Gafurov. Gafurov was (gezien het eerste gevecht) de torenhoge favoriet in de rematch. Echter wist Nguyen een perfecte stoot op de kin van Gafurov in de tweede ronde te plaatsen. Gafurov ging knock-out en Nguyen pakte de titel. Na deze schitterende overwinning won Nguyen ook zijn tweede titel na het verslaan van Eduard Folayang. Hij is nu de Featherweight en de Lightweight kampioen.

Bibiano Fernandes (MMA 21-3/ONE 9-0) wordt al jaren gezien door de hardcore MMA fan als een van de beste vechters in de lichtere gewichtsklassen. Fernandes verloor sinds 2008 slechts een partij, en is vooral bekend in het Aziatische MMA circuit. Zo wist hij zowel de DREAM Bantamweight als de Featherweight titel op zijn naam te zetten. De Braziliaan maakte in 2012 zijn debuut voor de ONE Championship organisatie. Hij won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Gustavo Falciroli. Vervolgens won Fernandes in 2013 de Interim titel, om vervolgens in hetzelfde jaar de ”echte” titel te winnen door kampioen Soo Chul Kim te verslaan. Inmiddels heeft Fernandes al vijf keer met succes zijn titel verdedigt tegen onder andere Toni Tauru, Kevin Belingon en Reece McLaren. Fernandes gaat dus nu voor zijn zesde succesvolle titelverdediging.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.