breaking news

TUF 25 Complete Card bekend inclusief twee nieuwe gevechten

July 6th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist werd in de VS de laatste aflevering van TUF 25 Redemption uitgezonden. Vorige week konden we al zien dat Dhiego Lima zich verzekerde van de Finale door tegenstander Tom Gallicchio via Unanimous Decision in de Halve Finale te elimineren. In de laatste aflevering werd de tweede halve finale gevochten tussen James Krause en Jesse Taylor. Omdat we begrijpen dat veel mensen de laatste aflevering nog niet hebben gezien, geven we je de keuze om hieronder de ”spoiler” te checken, of zelf de aflevering later terug te kijken.

TUF 25 Finale
Dhiego Lima vs. Jesse Taylor

Dhiego Lima (MMA 12-5/UFC 1-3) kwam in 2014 via TUF 19 de UFC binnen. De Braziliaan die al jaren in de Verenigde Staten woont kwam tot de finale. Daarin verloor hij na iets meer dan een minuut van Serra-Longo vechter Eddie Gordon via TKO. Lima wist eind 2014 wel zijn eerste en tot nu toe enige officiële UFC overwinning te pakken tegen de Braziliaan Jorge de Oliveira via Unanimous Decision. Maar nadat in 2015 via TKO achtereenvolgens werd verloren van Tim Means en Li Jingliang werd het contract van Lima door de UFC niet verlengt. Lima wist vervolgens de Titan FC belt te pakken in 2016, maar verloor deze ook gelijk weer in zijn eerste titelverdediging tegen TUF 21 veteraan Jason Jackson. Begin dit jaar werd bekend dat Lima zou meedoen aan het ”redemption” seizoen van TUF. Een seizoen dat bestaat uit allemaal voormalig TUF deelnemers. Met overwinningen op Hayder Hassan, Gilbert Smith en Tom Gallicchio staat Dhiego Lima opnieuw in de Finale. Hij is de eerste persoon ooit die tweemaal in de finale van The Ultimate Fighter staat. Al zal hij ditmaal hopen op een andere uitkomst.

Jesse Taylor (MMA 30-15/UFC 0-1) kwam in 2008 via TUF 7 de UFC binnen. ”JT Money” is echter een verhaal apart. Taylor kwam tijdens TUF 7 tot de finale. Echter zou hij deze finale nooit vechten. Taylor misdroeg zich na afloop van de show in het uitgaansleven van Las Vegas. Dit werd door bewakingscamera’s vastgelegd. Dana White (UFC President) ging een gesprek aan met Jesse Taylor en liet hem weten dat hij door zijn misdragingen liet zien niet klaar te zijn voor ”the big leagues” en zodoende niet zou mogen vechten tijdens de TUF 7 Finale. Ondanks dat Taylor dus van de finale werd gehaald kreeg hij alsnog de kans van de UFC om zich te bewijzen. In Juli 2008 kreeg hij een partij aangeboden tegen TUF 7 runner-up CB Dollaway. Dollaway maakte echter korte metten met Taylor. Dollaway won via een Peruvian Necktie Submission vroeg in de eerste ronde. In die acht jaar wat daarop volgden vocht Taylor liefst 36 (!!!) maal voor andere organisaties. Taylor vocht onder meer voor de WSOF, Cage Warriors FC, AFC en K-Oz Entertainment titels. De Cage Warriors FC en K-Oz Entertainment titels wist Taylor beiden te winnen. Begin 2017 werd dus het TUF Redemption seizoen aangekondigd. En welk redemption verhaal zou beter zijn dan dat van Jesse Taylor? Taylor versloeg Mehdi Baghdad, Hayder Hassan en tijdens de aflevering van afgelopen nacht James Krause, waardoor hij ditmaal opnieuw de finale wist te halen. Ditmaal zal Taylor wél vechten.

FS1 Prelim (Battle of the Semi-Finalist Runners-Up)
James Krause vs. Tom Gallicchio

James Krause (MMA 23-7/UFC 4-3) is de enige vechter die aan TUF 25 meedeed die al een UFC contract op zak had. Krause deed in 2012 mee aan TUF 15. Hier verloor Krause echter al in de eliminatie ronde tegen Justin Lawrence vroeg in de eerste ronde via TKO. Ondanks dit gegeven kreeg Krause in 2013 alsnog een kans in de UFC. Krause verraste vriend en vijand door thuisfavoriet Sam Stout te finishen via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde Krause zowel Performance als Fight of the Night bonus op, een totaalbedrag van $100.000. In de vier gevechten hierna werd alleen voormalig WEC Kampioen Jamie Varner verslagen, maar gingen gevechten tegen Bobby Green, Jorge Masvidal en Valmir Lazaro verloren. Krause wist dat hij het daarop volgende gevecht tegen Daron Cruickshank moest winnen, en deed dat in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Nadat Krause in Februari 2016 ook van Shane Campbell wist te winnen staat zijn winstreak nu op twee gevechten en is de weg naar boven ingezet. Krause stond vervolgens tweemaal gepland om het op te nemen tegen Ross Pearson. Krause raakte echter beide malen geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Toen de UFC het Redemption seizoen van TUF aankondigde wilde Krause ondanks dat hij al een contract binnen de organisatie had deelnemen. De UFC stemde in waarna Krause het achtereenvolgens opnam tegen Johnny Nunez, Ramsey Nijem en Jesse Taylor. Helaas werd het laatste gevecht door Krause verloren, waardoor hij de finale net misloopt.

Tom Gallicchio (MMA 19-9/UFC 0-0) door zijn collega vechters ook vaker genoemd als ”Toothless Tom” deed mee aan het 22ste seizoen van TUF. De Team Quest vechter maakte deel uit van Team Faber. Gallicchio won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de Pool Marcin Wrzosek via Unanimous Decision in de achtste finales. Gallicchio vocht na zijn TUF avontuur nog slechts eenmaal. Voor de Triumph FC titel tegen Andrew McInnes, dit gevecht ging echter verloren. Gallicchio kreeg van de UFC een herkansing tijdens TUF Redemption. Gallicchio was continu de underdog in zijn gevechten, maar wist keer op keer te verbazen. Zo versloeg Gallicchio voormalig TUF winnaar Eddie Gordon via Rear Naked Choke in de achtste finales, en flikte hij dat kunstje opnieuw in de kwartfinale tegen Justin Edwards. Vlak daarvoor was Gallicchio zwaar knockdown gegaan, maar wist vrij snel het tij te keren in zijn voordeel. Tijdens de halve finales ging het echter mis voor Gallicchio. Dhiego Lima was staan sterker dan de Amerikaan, en Gallicchio kon het gevecht niet naar de grond krijgen. Hierdoor verloor Gallicchio via Unanimous Decision. Ondanks dat heeft de UFC Gallicchio alsnog beloond met een gevecht op de prelims.

Bekijk hieronder de complete card.

7 juli 2017 | T-Mobile Arena | Las Vegas, Nevada, USA.

TUF 25 Redemption: Johnson vs. Gaethje

MAIN CARD (03.00u op FoxSports 6) PRELIMINARY CARD (01.00u op UFC FightPass)
Michael Johnson vs. Justin Gaethje Angela Hill vs. Ashley Yoder
Dhiego Lima vs. Jesse Taylor TUF 25 FINALE Ed Herman vs. CB Dollaway
Marc Diakiese vs. Drakkar Klose James Krause vs. Tom Gallicchio
Jared Cannonier vs. Nick Roehrick Jessica Eye vs. Aspen Ladd
Brad Tavares vs. Elias Theodorou EARLY PRELIMINARY CARD (00.00u op UFC FightPass)
Jordan Johnson vs. Marcel Fortuna Gray Maynard vs. Teruto Ishihara
Tecia Torres vs. Juliana Lima

Comments are closed.