breaking news

Tsjetsjeense Magomed Bibulatov toekomstige uitdager Demetrious Johnson?

April 6th, 2017 | by Marcel Dorff

Aankomende zaterdag maakt Magomed Bibulatov zijn UFC debuut. De Tsjetsjeen neemt het op tegen de Filipijn Jenel Lausa tijdens het openingsgevecht van UFC 210 in Buffalo, New York. Bibulatov is een van de grootste namen die door de UFC in 2017 aan het roster werd toegevoegd. Met een ongeslagen record van dertien overwinningen en nul verliespartijen brengt Bibulatov een behoorlijk verwachtingspatroon met hem mee.

Magomed Bibulatov (MMA 13-0) die in de Tsjetsjeense gemeenschap bekend staat onder zijn bijnaam ”Chaborz” (Tsjetsjeense versie voor half beer en half wolf) begon zijn MMA carrière in 2013 bij de GEFC organisatie in Frankrijk. Waarna hij afwisselend voor die organisatie en de Portugese organisatie WUFC vocht. Bibulatov won zijn eerste vijf gevechten, waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen voormalig UFC Bantamweight vechter Taylor Lapilus. Vervolgens werd Bibulatov opgemerkt door de Russische organisatie ACB (Absolute Championship Berkut). Bibulatov vocht driemaal voor de ACB organisatie, en pakte de Bantamweight titel nadat hij won van Said Nurmagomedov via Unanimous Decision.


(Magomed Bibulatov poseert samen met de Tsjetsjeense President Ramzan Kadyrov zijn WSOF belt)

Vervolgens verliet Bibulatov de organisatie om bij de WFCA (Akhmat Fight Club) te tekenen. De bond van de Tsjetsjeense President Ramzan Kadyrov. Bibulatov won zijn debuutgevecht voor de WFCA door Eduardo Felipe in de eerste ronde KO te slaan. Hierna volgde een belletje van de WSOF organisatie of Bibulatov voor de Flyweight titel wilde vechten tegen Donovan Frelow. Dit gevecht geschiede in Oktober 2015 tijdens WSOF 24 in Mashantucket, Connecticut. In zijn VS debuut versloeg Bibulatov zijn tegenstander via Unanimous Decision en pakte gelijk de titel. Bibulatov koos er vervolgens voor om verder te gaan bij de WFCA bond en zou zijn titel nooit verdedigen.


(Bibulatov en Frelow tijdens de Weigh-Ins)

In 2016 deed Bibulatov (die na het WSOF gevecht definitief overstapte naar de Flyweight divisie) mee aan het 8-mans Flyweight toernooi van de WFCA. In de kwartfinale werd de Braziliaan Irmeson Oliveira verslagen via Unanimous Decision. Vervolgens stond in de halve finale de ongeslagen Giovanni da Silva tegenover Bibulatov. Bibulatov won het gevecht via TKO in de derde ronde en mocht het in de finale opnemen tegen landgenoot Yunus Evloev. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde pakte Bibulatov ook de Flyweight titel bij de WFCA bond.

Nu mag Bibulatov proberen om zijn naam te vestigen binnen de grootste MMA organisatie ter wereld. Aankomende zaterdagnacht op zondagochtend om 00.15u staat Bibulatov tegenover Jenel Lausa in zijn UFC debuut. Het gevecht is te zien via UFC FightPass.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.