breaking news

Travis Fulton: De vechter met een MMA record van 253–54–10 (1)

February 19th, 2018 | by Lennart Van Arendonk

Een van de opmerkelijkste Mixed Martial Arts (MMA) vechters aller tijden is de Amerikaanse Travis Fulton. Deze 40-jarige vechter heeft een MMA record van 253 overwinningen, 54 verliespartijen, 10 draws en slecht één no contest. Daarnaast heeft hij ook 62 professionele bokswedstrijden op zijn naam staan.

Fulton is geboren in Waterloo, Iowa en opgegroeid in Cedar Falls, Iowa. Na het behalen van zijn tweede dan in het American Kenpo, viel hij na het zien van UFC 3 als een blok voor het MMA spel. Op 18-jarige leeftijd begon Fulton te werken aan zijn technieken in het grondspel om zo snel mogelijk op het canvas te kunnen staan.
Fulton maakte zijn debuut op 26 juli, 1996 waar hij als 19-jarige vechter verloor van Dave Strasser tijdens een evenement van Gladiators. In de twee volgende jaren vocht hij meer dan vijftig (!!) gevechten. Hij won hier onder andere de World Vale Tudo Heavyweight Championship in Brazilië.

In zijn carrière heeft hij enkele keren het canvas gedeeld met grote namen. Zo stond hij tijdens ProElite II: Big Guns op 5 november 2011 tegenover de oud Ultimate Fighting Championship (UFC) kampioen Andrei Arlovski. Ook heeft Fulton zelf twee partijen gevochten in de wereldberoemde Octagon van de UFC. Tijdens UFC 20 vocht hij tegen Pete Williams en tijdens UFC 21 vocht hij tegen David Dodd. Hij wist hier één keer te winnen.

Fulton heeft voor bijna elke denkbare promotie gevochten. Soms vocht hij zelfs drie keer op dezelfde avond, en wel veertig keer per jaar. Dit zijn de geregistreerde partijen van de Amerikaan:

Professional boxing record:
62 partijen met een record van 22-39-1

-21 knock-out overwinningen
– 1 beslissing overwinning

Mixed martial arts record:
318 partijen met een record van 253-54-10 (1)

– 93 knock-out overwinningen
– 152 submission overwinningen
– 8 beslissing overwinningen

Travis Fulton vs Jeremy Bullock:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! Wij zijn ook te vinden op Youtube! Hier kun je een shirt van Hesdy Gerges winnen!

Comments are closed.