breaking news

Tonya Evinger vs. Helena Kolesnyk nieuwe headliner Invicta FC 24

June 19th, 2017 | by Marcel Dorff
Tonya Evinger vs. Helena Kolesnyk nieuwe headliner Invicta FC 24
Invicta FC
0

Zojuist maakte Invicta FC de complete card bekend voor Invicta FC 24 op 15 Juli 2017 in de Scottish Rite Temple te Kansas City, Missouri. Invicta FC maakte eerder het Main Event bekend tussen Invicta FC Featherweight Kampioene Megan Anderson en Helena Kolesnyk. Doordat Anderson overstapt naar de UFC zal Bantamweight Kampioene Tonya Evinger een gewichtsklasse omhoog gaan en het opnemen tegen Kolesnyk. Het gevecht zal niet voor de titel zijn.

De Russische Milana Dudieva zal haar promotionele debuut maken op deze card. De van de UFC overgekomen Bantamweight vechtster neemt het op tegen Mara Romero Borella in de Flyweight divisie. Yana Kunitskaya zien we ook op deze card vechten, de Russische die tweemaal voor de Bantamweight titel vocht tegen Tonya Evinger zal het nu opnemen tegen de Hawaiïaanse publiekslievelinge Raquel Pa’aluhi.

Ook zullen we Jinh Yu Frey en de IJslandse sensatie Sunna Rannveig Davidsdóttir in actie gaan zien. Zij nemen het op tegen respectievelijk Ashley Cummins en Kelly D’Angelo.

Lees hieronder meer informatie met betrekking tot het Main Event + de complete card.

Tonya Evinger (MMA 18-6-0-1/Invicta 7-0-0-1) zal ditmaal niet haar titel gaan verdedigen. Evinger pakt op short notice een gevecht in een andere gewichtsklasse om het evenement te redden. De MMA veterane vecht sinds 2013 voor Invicta FC, en wist een zeer indrukwekkend resumé daar op te bouwen. Onder meer overwinningen tegen Cindy Dandois en Ediane Gomes leverde Evinger in 2015 een titelgevecht op tegen Irene Aldana. Evinger won in de vierde ronde via TKO en werd daarmee de nieuwe Invicta FC Bantamweight Kampioene. De titel was vacant omdat Lauren Murphy inmiddels naar de UFC was vertrokken. Evinger won ook twee maanden later van Pannie Kianzad, maar omdat Kianzad het gewicht van 135lbs niet haalde stond de titel niet op het spel. Evinger’s eerste titelverdediging was in Mei 2016. Colleen Schneider werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens vond het tweeluik met de Russische Yana Kunitskaya plaats. Het eerste gevecht werd verloren door Evinger, maar werd omgezet in een No-Contest nadat een protest van Evinger door de Missouri Athletic Commission werd ingewilligd. Hierdoor vond vier maanden later de rematch plaats. Ditmaal wist Evinger te winnen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde, en behield ze haar titel.

Helena Kolesnyk (MMA 5-0-0-1/Invicta 0-0-0-0) is een ongeslagen Oekraïense vechtster die in Juli haar Invicta FC debuut zal maken. Ze kreeg van de organisatie meteen een titelgevecht aangeboden, maar dat zal dus nu niet doorgaan. Kolesnyk vocht het merendeel van haar gevechten in China. Kolesnyk heeft een 100% finishratio, maar schijn kan bedriegen. Wat opvalt is dat al haar tegenstandsters óf hun debuut tegen haar maakten, óf een negatief record hadden toen ze het tegen de Oekraïense opnamen. Het is dus nog maar de vraag of Kolesnyk het niveau van Invicta FC aankan, laat staan een gevecht tegen een van de beste atletes binnen de organisatie.

15 juli 2017 | Scottish Rite Temple | Kansas City, Missouri, USA.

Invicta FC 24: Evinger vs. Kolesnyk

MAIN CARD
Tonya Evinger vs. Helena Kolesnyk Karina Rodríguez vs. Bárbara Acioly
Milana Dudieva vs. Mara Romero Borella Sunna Rannveig Davidsdóttir vs. Kelly D’Angelo
Raquel Pa’aluhi vs. Yana Kunitskaya Mallory Martin vs. Tiffany Masters
Jinh Yu Frey vs. Ashley Cummins Felicia Spencer vs. Amy Coleman

 

Comments are closed.