breaking news

Tony Martin ontmoet Keita Nakamura tijdens UFC Atlantic City

February 12th, 2018 | by Marcel Dorff

Tony Martin zal voor zijn aankomende partij een gewichtsklasse omhoog gaan. In de Welterweight divisie neemt hij het op tegen Keita Nakamura. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 128 in Atlantic City, New Jersey op 21 April 2018. Dit wist Rafael Oreiro via MMA Brasil bekend te maken. Het evenement zal plaatsvinden in de Octagon van de Boardwalk Hall op de Preliminary Card.

Tony Martin (MMA 12-4/UFC 4-4) kwam met een 8-0 record in 2014 de organisatie binnen. Martin debuteerde tegen de Rus Rashid Magomedov. Magomedov won twee van de drie rondes en kreeg de Unanimous Decision toegewezen. Zes maanden later keerde Martin terug om het op te nemen tegen Beneil Dariush. Opnieuw bleef succes uit. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde won Dariush. Martin was dus nog steeds zonder overwinning in de UFC. Martin keerde snel terug de Octagon in. Twee maanden later al vocht de Amerikaan in Brazilië tegen Fabricio Camoes. Martin wist laat in de tweede ronde de Braziliaan voor eigen publiek te finishen via een Kimura Submission. Helaas voor Martin was de euforie van korte duur. In 2015 werd verloren van TUF Brazil 2 winnaar Leonardo Santos via Rear Naked Choke Submission. Martin leek met drie verliespartijen in vier optredens klaar binnen de UFC, echter gaf de promotie de Amerikaan alsnog een kans omdat hij het gevecht tegen Santos op short notice aannam. Martin greep deze kans in Januari 2016 met een schitterende Rear Naked Choke Submission overwinning in de derde ronde tegen Felipe Olivieri. Begin 2017 wist Martin voor het eerst in zijn carrière een winstreak van twee gevechten binnen de UFC neer te zetten. Alex White werd via een dominante Unanimous Decision verslagen. Daar werd in Juni 2017 zijn grootste overwinning tot nog toe aan toegevoegd. Martin was over drie rondes de betere in een gevecht tegen Johnny Case, waardoor hij een 3 fight winstreak binnen de UFC had. Die winstreak werd verbroken in September 2017 in Pittsburgh. Martin verloor via een enigszins controversiële Split Decision van de Canadees Olivier Aubin-Mercier.

Keita Nakamura (MMA 33-8-2-1/UFC 3-4-0-0) is een Japanse MMA veteraan die al sinds 2003 professioneel vecht. De Japanner is aan zijn tweede run bezig binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run binnen de organisatie verloor Nakamura driemaal in drie optredens. De Shooto Pacific Rim Kampioen ging vervolgens terug naar Japan waar hij zijn momentum terug wist te vinden en de prestigieuze Sengoku RC & Deep titels wist te pakken. Nakamura wist na zijn UFC debacle liefst veertien van in totaal achttien partijen in winst om te zetten. Dit trok in 2015 opnieuw de aandacht van de UFC, waardoor Nakamura in Japan mocht vechten tegen de Chinees Li Jingliang. Jingliang leek de bovenliggende partij, echter wist Nakamura halverwege de derde ronde de Chinees zijn rug te pakken en te finishen via een Rear Naked Choke Submission. Dit leverde Nakamura de Performance of the Night bonus op. Zijn daarop volgende partij verloor Nakamura in Engeland via Unanimous Decision van Tom Breese. Dit was echter niet zonder controverse aangezien Nakamura zeker niet onder deed voor de Engelsman. Halverwege 2016 pakte Nakamura een zeer knappe Rear Naked Choke Submission overwinning tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Nakamura kon deze overwinning echter geen goed vervolg geven. Tijdens zijn partij in Oktober 2016 was via Unanimous Decision de Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos te sterk. Nakamura keerde vervolgens pas terug in September 2017 in eigen land tegen Alex Morono. Nakamura won via een zeer controversiële Split Decision.

Comments are closed.

Translate »