breaking news

Tony Ferguson gepromoveerd tot zwarte band

October 19th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Tony Ferguson gepromoveerd tot zwarte band
UFC
0

Tony Ferguson heeft zich in een tijdsbestek van vijf jaar opgewerkt tot een absolute topvechter binnen de Ultimate Fighting Championship (UFC). Wanneer Tony op de kaart staat ingeroosterd wordt er altijd een spectaculair gevecht gegarandeerd. Naast zijn zeer effectieve boksvaardigheden weet de 33-jarige Amerikaan keer op keer zijn tegenstander te dwingen om af te kloppen. Na het winnen van de interim Lightweight titel heeft de Braziliaanse Jiu-Jitsu legende Eddie Bravo hem gepromoveerd met een 10th Planet Jiu-Jitsu zwarte band.

Eddie Bravo heeft hem niet zo maar een zwarte band gegeven, hij gaf hem zijn band die hij tijdens zijn training bij de Jean Jacques Academy na de 2003 ADCC heeft gekregen. De beelden hiervan zijn te zien in de onderstaande video:

Tony Ferguson (MMA 23-3/UFC 13-1) heeft zich in een tijdsbestek van vijf jaar opgewerkt tot een absolute topvechter binnen de UFC. Ferguson kwam in 2011 voor het eerst in beeld als castmember van Seizoen 13 van The Ultimate Fighter. Ferguson won al zijn partijen via (T)KO waaronder ook de Finale tegen Ramsey Nijem. Ferguson besloot 2011 met een 3-0 record in de UFC met onder andere een overwinning op UFC veteraan Yves Edwards. In 2012 vocht ”El Cucuy” eenmaal voor de UFC tegen Michael Johnson. Het zou de enige verliespartij worden tot noch toe in de Octagon van Ferguson. Johnson won na drie rondes via Unanimous Decision.

Inmiddels heeft Ferguson een 10-fight winstreak met maar liefst drie overwinningen via zijn favoriete techniek, de D’Arce Choke Submission. Ferguson wist in zijn laatste zes gevechten liefst vijf (!!) bonussen binnen te slepen. Ferguson wist onder meer te winnen van Edson Barboza en Lando Vannata via die favoriete D’Arce Choke Submission, en versloeg in November vorig jaar voormalig Kampioen Rafael Dos Anjos via Unanimous Decision na vijf rondes. Ferguson zou daarna gaan vechten tegen Khabib Nurmagomedov. Volgens velen zou dit het spektakel van de avond moeten gaan worden. Helaas ging er iets mis tijdens de weight cut van Khabib waardoor hij in het ziekenhuis belandde en het gevecht niet doorging.

Ferguson won tijdens UFC 216 in Las Vegas, Nevada van Kevin Lee. Hij dwong hem in de derde ronde om af te kloppen en won hiermee de interim Lightweight titel.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.