breaking news

Tom Duquesnoy treft Terrion Ware tijdens UFC Londen

February 19th, 2018 | by Redactie

De UFC heeft een Bantamweight gevecht bekend gemaakt voor 17 Maart 2018 in Londen, Engeland. De Fransman Tom Duquesnoy keert terug in de Octagon, hij neemt het op tegen de Amerikaan Terrion Ware tijdens UFC Fight Night 127 in de Octagon van ”The O2”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Tom Duquesnoy (MMA 15-2-0-1/UFC 1-1-0-0) werd in 2017 door de UFC overgenomen van BAMMA. Duquesnoy was in die organisatie zowel kampioen in de Bantamweight als in de Featherweight divisie. Duquesnoy nam het in April 2017 op tegen de Amerikaan Patrick Williams. Duquesnoy wist via korte ellenbogen in de tweede ronde Williams via TKO te finishen en zo zijn UFC debuut in een overwinning om te zetten. De Fransman die al jaren traint bij JacksonWink MMA wordt door zijn allround game gezien als een van de grootste talenten in deze sport. Duquesnoy begon pas in 2012 aan zijn Pro-MMA carrière, maar heeft in die tijd (pre-UFC) een record opgebouwd van veertien overwinningen, één verliespartij en één No-Contest. Duquesnoy keerde vervolgens in Oktober 2017 terug in de Octagon tegen de Amerikaan Cody Stamann. Stamann bleek uiteindelijk via Split Decision te sterk waardoor de winstreak van zes gevechten van Duquesnoy werd doorbroken.

Terrion Ware (MMA 17-4/UFC 0-2) kreeg in Juli 2017 eindelijk zijn kans in de UFC. Ware is een vechter uit Californië die al jaren hoopte op een kans binnen de grootste MMA organisatie ter wereld. Ware debuteerde in een short notice partij tegen eveneens een nieuwkomer, namelijk Cody Stamann. Doordat de partij short notice was vochten beide mannen op Featherweight en niet in hun normale gewichtsklasse, namelijk Bantamweight. Ware had tijdens zijn partij tegen Stamann qua standup het beste van het spel, maar kon de takedowns van Stamann niet pareren. Stamann won hierdoor een duidelijke Unanimous Decision. Ware had voor zijn UFC debuut een winstreak van vier gevechten, en versloeg in zijn gevecht voordat hij werd gecontracteerd door de UFC voormalig UFC vechter Jared Papazian via KO in de derde ronde. Hiermee won hij de CXF titel. Eerder in 2017 versloeg Ware in zijn debuut voor de ACB organisatie ook Nick Mamalis via Unanimous Decision. Ware vocht ook eenmaal voor de inmiddels opgedoekte RFA belt. Ware verloor dit gevecht van huidig UFC vechter Luke Sanders. Ware keerde in December 2017 terug in de Octagon. Tijdens de TUF 26 Finale vocht hij het Co-Main Event tegen de ongeslagen Sean O’Malley. O’Malley won het gevecht via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Voor Ware is het nu zaak om te winnen anders zou het UFC avontuur voor de Amerikaan wel eens klaar kunnen zijn.

Comments are closed.