breaking news

Titeluitdaagster Tonya Evinger keert terug tijdens UFC Austin tegen Marion Reneau

December 26th, 2017 | by Marcel Dorff

Voormalig UFC Women’s Featherweight titeluitdaagster Tonya Evinger keert op 18 Februari 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 126 in Austin, Texas is Marion Reneau haar opponente in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Frank Erwin Center. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card die avond.

Tonya Evinger (MMA 19-6-0-1/UFC 0-1-0-0) is een MMA veterane die al jaren de UFC probeerde binnen te komen. Zo probeerde ze via TUF 18 de organisatie binnen te komen. Evinger verloor echter haar gevecht van Raquel Pennington en kon hierdoor meteen naar huis. De MMA veterane vocht sinds 2013 voor Invicta FC, en wist een zeer indrukwekkend resumé daar op te bouwen. Onder meer overwinningen tegen Cindy Dandois en Ediane Gomes leverde Evinger in 2015 een titelgevecht op tegen Irene Aldana. Evinger won in de vierde ronde via TKO en werd daarmee de nieuwe Invicta FC Bantamweight Kampioene. De titel was vacant omdat Lauren Murphy inmiddels naar de UFC was vertrokken. Evinger won ook twee maanden later van Pannie Kianzad, maar omdat Kianzad het gewicht van 135lbs niet haalde stond de titel niet op het spel. Evinger’s eerste titelverdediging was in Mei 2016. Colleen Schneider werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens vond het tweeluik met de Russische Yana Kunitskaya plaats. Het eerste gevecht werd verloren door Evinger, maar werd omgezet in een No-Contest nadat een protest van Evinger door de Missouri Athletic Commission werd ingewilligd. Hierdoor vond vier maanden later de rematch plaats. Ditmaal wist Evinger te winnen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde, en behield ze haar titel. Evinger zou vervolgens haar titel verdedigen, maar kreeg een onverwachts telefoontje van de UFC. Megan Anderson kon wegens visumproblemen niet vechten voor de Women’s Featherweight titel tegen Cris Cyborg. Evinger pakte de kans, weliswaar een gewichtsklasse hoger. Evinger wist het tot de derde ronde uit te houden maar moest via TKO haar meerdere erkennen in Cyborg. Nu is ze terug in de Bantamweight divise, háár gewichtsklasse.

Marion Reneau (MMA 8-3-1/UFC 4-2-1) kwam in 2015 de UFC binnen. Dana White vond haar te oud en eigenlijk niet goed genoeg voor de UFC. Reneau bleef White benaderen dat ze hem het tegendeel wilde bewijzen. Dit deed ze in haar debuut tegen Alexis Dufresne. Dufresne werd continu achterna gezeten door Reneau en mede door het niet ingrijpen van de dienstdoende scheidsrechter won Reneau via Unanimous Decision. Veruit haar grootste overwinning behaalde Reneau al een maand later. Jessica Andrade werd in de eerste ronde via Triangle Choke Submission verslagen. Vervolgens vocht Reneau in Augustus van 2015 tegen de latere kampioene Holly Holm. In een vrij matig gevecht won Holm uiteindelijk via Unanimous Decision. Tijdens haar gevecht in Februari 2016 verloor Reneau een zeer controversiële beslissing tegen Ashlee Evans-Smith. Reneau revancheerde zich echter negen maanden later in Belfast tegen de Russische Milana Dudieva. Reneau won via TKO in de derde ronde. Daarna vocht Reneau tegen Bethe Correia in Brazilië. In een niet al te hoogstaand gevecht kon de jury geen winnaar aanwijzen en eindigde de partij in een Majority Draw. In September 2017 zou Reneau het in Rotterdam opnemen tegen Germaine de Randamie. De Randamie viel echter uit met een blessure en werd vervangen door Talita Bernardo. Na een moeizame eerste ronde nam Reneau de overhand en won het gevecht laat in de derde ronde via TKO.

Comments are closed.