breaking news

Titelgevecht Ryan Bader vs. Linton Vassell voor Bellator 186

August 17th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Titelgevecht Ryan Bader vs. Linton Vassell voor Bellator 186
Bellator MMA
0

Op 3 november 2017 is het aan Ryan ‘Darth’ Bader om voor de eerste keer zijn Bellator MMA titel te verdedigen. Hij zal dit doen tijdens Bellator 186 in de Bryce Jordan Center van het University Park en Pennsylvania. Eerst ging het Ierse Bellator MMA rond onder de naam Bellator 186, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk aangepast worden naar Bellator 187.

Ryan Bader (MMA 22-5/Bellator 0-0) kwam in 2008 via TUF 8 de UFC binnen. Bader won het toernooi door in de finale de Braziliaan Vinny Magalhaes KO te slaan. Bader wist zijn daarop volgende vier gevechten te winnen. Onder meer Keith Jardine en Antonio Rogerio Nogueira werden verslagen. Bader mocht het vervolgens opnemen tegen Jon Jones. Bader verloor via Guillotine Choke in de tweede ronde en raakte zijn ongeslagen Pro-MMA status kwijt. Nadat ook werd verloren van Tito Ortiz leek Bader even in de vergetelheid te raken. Maar na overwinningen op Jason Brilz en voormalig Light-Heavyweight Kampioen Quinton ”Rampage” Jackson kreeg Bader weer een soort van contendergevecht tegen Lyoto Machida. Bader verloor via KO en kon weer opnieuw beginnen. Vervolgens wist hij Vladimir Matyushenko te verslaan, maar liep vervolgens weer tegen een TKO verlies aan tegen de Braziliaan Glover Teixeira. Vervolgens wist Bader een winstreak van vijf partijen neer te zetten. Onder meer Phil Davis, Ovince St.Preux en Rashad Evans werden betrekkelijk eenvoudig verslagen. Bader vocht begin 2016 een #1 contenderpartij tegen Anthony Johnson. Bader had geen schijn van kans en verloor vroeg in de eerste ronde via KO. Bader revancheerde zich met een schitterende KO tegen Ilir Latifi in Hamburg. In November 2016 vocht Bader een rematch tegen Antonio Rogerio Nogueira. In Brazilië overklaste Bader de Braziliaanse legende via TKO. Bader kreeg vervolgens een aanbieding van Bellator, maar wilde liever bij de UFC blijven. Echter was het geboden contract van Bellator beter en wilde de UFC niet tegemoet komen. Hierdoor ging Bader toch naar Bellator. Bader zou zijn debuut maken tegen King Mo, echter is King Mo geblesseerd en kreeg Bader meteen de kans om in zijn debuut de titel te pakken. Dit deed hij door Phil Davis te verslaan met een split decision.

Linton Vassell (MMA 16-5-0-1/Bellator 5-2-0-0) neemt het op tegen voormalig UFC Ryan Bader. Vassell vocht in 2014 nog voor de Bellator Light-Heavyweight titel, maar verloor van Emanuel Newton. Eerder dit jaar wist Vassell wel van diezelfde Newton te winnen, echter is Newton geen kampioen meer. Vassell neemt het in dit titelgevecht op tegen Ryab Bader. De 34-jarige Vassell wist tijdens zijn vorige partij Liam McGeary te verslaan met een arm triangle choke. Dit deed hij in Londen, Engeland tijdens Bellator 179. Vassell beheerst het gehele MMA spel. Zo weet hij zijn partijen met zowel een submission of knock-out te beëindigen.

Comments are closed.