breaking news

Tim Elliott vervangt Joseph Benavidez tegen Ben Nguyen in Auckland

May 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Gisteren lieten we al weten dat Joseph Benavidez geblesseerd was geraakt, en niet kon vechten op 11 Juni 2017 in Auckland, Nieuw Zeeland tegen Ben Nguyen. Tim Elliott bood zich meteen aan als vervanger. De UFC heeft het papierwerk vervolgens snel in orde gemaakt waardoor het Flyweightgevecht tussen Elliott en Nguyen nu officieel is voor UFC Fight Night 110 in de Spark Arena. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Main Card.

Tim Elliott (MMA 14-7-1/UFC 3-5-0) kwam in 2012 de UFC binnen. De publiekslieveling die zijn stijl beschrijft als ”Awkward MMA” verloor zijn debuut via Unanimous Decision tegen John Dodson. Vervolgens versloeg Elliott zowel Jared Papazian als Louis Gaudinot via Unanimous Decision. Elliott werd vervolgens gekoppeld aan de Rus Ali Bagautinov. De nieuwkomer Bagautinov bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Elliott via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde van Joseph Benavidez. Nadat vervolgens ook verloren werd via Unanimous Decision van Zach Makovsky verlengde de UFC het contract van Elliott niet. Elliott verliet de UFC met een 2-4 record, maar had in bijna al zijn gevechten aangetoond mee te kunnen met zijn tegenstanders. Elliott ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij de Flyweight Titel won, en ook nog tweemaal verdedigde. Ondertussen zette de UFC een toernooi op tussen 16 Flyweight Kampioenen buiten de UFC die met elkaar moesten strijden tijdens TUF 24 om te bepalen wie tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson mocht vechten. Tim Elliott werd ook uitgenodigd, en zou het toernooi winnen. Elliott begin 2015 ”gecut” door de UFC maakte een ongekende comeback en mocht eind 2016 voor de UFC belt vechten tegen Demetrious Johnson. Elliott zou de eerste ronde winnen, maar had in het vervolg geen antwoord op de kunsten van ”Mighty Mouse” die uiteindelijk won via Unanimous Decision. Maar Elliott is terug in de UFC en is klaar voor zijn tweede run. Dit bleek wel in April 2017 toen de UFC de thuisbasis van Elliott aandeed : Kansas City. Elliott domineerde een zeer leuk gevecht tegen de Hawaiïaan Louis Smolka en won via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus toegekend.

Ben Nguyen (MMA 15-6/UFC 3-1) was groot nieuw op internet omdat hij Julian Wallace vroeg in de eerste ronde tijdens een evenement in Australië KO sloeg. Wallace had tijdens de weging zeer provocerend een vuist in het gezicht van Nguyen geduwd. Nguyen reageerde niet en bleef uiterst professioneel. Echter maakte hij dus korte metten met Wallace. Dit filmpje is miljoenen keren op internet bekeken geworden. Na dit gevecht werd Nguyen gecontracteerd door de UFC, en maakte hij in 2015 zijn debuut voor de organisatie. Hij versloeg Alptekin Ozkilic via KO in de eerste ronde. Vervolgens won de Amerikaan die woonachtig is in Australië ook zijn tweede wedstrijd. Ditmaal versloeg hij in de eerste ronde Ryan Benoit via Submission (RNC). In Juli 2016 stond Nguyen gematcht tegen Louis Smolka. Smolka bleek te sterk en versloeg ”Ben 10” via TKO in de tweede ronde. Echter kwam Nguyen in November 2016 goed terug. Hij versloeg op dominante wijze Geane Herrera via Unanimous Decision. Nguyen zou het dus in eerste instantie tegen Joseph Benavidez opnemen, maar die haakte geblesseerd af. Tim Elliott zal nu de tegenstander zijn van Nguyen.

Comments are closed.