breaking news

Thiago Santos treft Jack Marshman in Halifax, Nova Scotia, Canada

December 9th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft het nog niet officieel naar buiten gebracht, maar zowel Thiago Santos als Jack Marshman hebben bevestigd dat ze het op 19 Februari 2017 tijdens UFC Fight Night 105 tegen elkaar zullen opnemen. De Middleweights zullen in het Scotiabank Centre strijden voor de overwinning.

Thiago Santos (MMA 13-5/UFC 5-4) kwam via TUF Brazil 2 de UFC binnen. Santos verloor in de kwartfinales van de latere winnaar Leonardo Santos, maar zou toch een kans krijgen van de UFC. Maar ook tijdens zijn debuut ging het niet goed. Santos verloor van TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira binnen één minuut via Guillotine Choke Submission. De UFC gaf Santos nog een laatste kans tegen landgenoot Rony Markes. Santos greep deze kans en finishte Markes via TKO binnen één minuut. Hierna werd weliswaar verloren van Uriah Hall, maar vervolgens wist Santos een winstreak neer te zetten van vier gevechten. Onder meer veteraan Nate Marquardt, de ongeslagen Elias Theodorou en de Canadees Steve Bossé werden verslagen. Door deze overwinningen kwam Santos de Top 15 van de UFC Middleweight divisie binnen. Tijdens UFC 200 viel Santos in als late replacement voor de geblesseerde Derek Brunson. Santos nam het op tegen Gegard Mousasi. Mousasi was duidelijk een maatje te groot en finishte de Braziliaan in de eerste ronde via KO. Afgelopen September vocht Santos zijn laatste gevecht binnen de organisatie tegen ”heavy underdog” Eric Spicely. Spicely verraste vriend en vijand door Santos via Rear Naked Choke Submission in Brazilië te finishen. Santos kan een overwinning goed gebruiken om zijn ”two fight losing streak” te doorbreken.

Jack Marshman (MMA 21-5/UFC 1-0) kwam vorige maand over van de Cage Warriors FC organisatie, waar hij de Middleweight Kampioen was. Tijdens zijn eerste partij in de UFC werd Marshman meteen gekoppeld aan de sterke Zweed Magnus Cedenblad. Marshman bewees echter dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst. De eerste Welshman binnen de UFC won het gevecht via TKO in de tweede ronde, hetgeen dat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Marshman zal met een eventuele overwinning op Santos dichtbij een Top 15 klassering komen.

pixlr_20161207222000118

Leave a Reply