breaking news

‘The Korean Superboy’ Doo Ho Choi vs. Andre Fili voor UFC 214

May 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Er is zojuist een Featherweight gevecht met vuurwerk geschreven in de agenda voor UFC 214. Hier zal ‘The Korean Superboy’ Doo Ho Choi het opnemen tegen de Amerikaanse Andre Fili. Het evenement wordt georganiseerd op 29 juli in het Honda Center van Anaheim, Californië. Dit is het eerste gevecht dat officieel bekend is gemaakt, houd MMA DNA in de gaten voor meer informatie over dit evenement.

Doo Ho Choi (MMA 14-2/UFC 3-1) ook bekend als de Korean Superboy is tot nu toe een revelatie binnen de UFC. De jonge Zuid-Koreaan kwam over van de Japanse organisatie DEEP en maakte in 2014 zijn UFC debuut. Choi had slecht 18 seconden nodig om zijn tegenstander Juan Puig via TKO te verslaan. Ongeveer een jaar later werd Choi door de UFC in Zuid-Korea op de opener van de Main Card gezet tegen Sam Sicilia. Choi had geen kind aan de TUF veteraan en versloeg Sicilia na iets meer dan anderhalve minuut via KO. Dit leverde Choi de Performance of the Night bonus op. Afgelopen zomer stond Choi voor de derde keer in de Octagon. Ditmaal was BJJ specialist Thiago Tavares de tegenstander. Een zeer grote uitdaging in je derde UFC gevecht. Tavares leek in het begin de overhand te hebben, maar kon Choi niet op de grond houden. Choi had vervolgens genoeg aan één combinatie aan stoten om ook Tavares via KO uit te schakelen. Ditmaal duurde het gevecht iets langer dan 2,5 minuut. Choi kreeg recent Swanson voorgeschoteld. Hij verloor deze partij in een schitterende pot tijdens UFC 206 in Toronto.

Andre Fili (MMA 16-4/UFC 4-3) heeft tot noch toe wisselend succes in de UFC. Zo won hij van Jeremy Larsen, Felipe Arantes en Gabriel Benitez. Maar kwam hij te kort tegen mannen als Max Holloway, Godofredo Pepey en meest recent nog tegen de Mexicaanse ster in wording Yair Rodriguez. De Team Alpha Male vechter stapte met maar 18 dagen voorbereiding op het canvas om te strijden tegen Hacran Dias. Hij gaf deze partij aan de jury en deze wezen hem ook als winnaar aan.

Comments are closed.