breaking news

Teixeira vs. Krylov en Duffee vs. Hughes toegevoegd aan UFC Vancouver card

June 26th, 2019 | by Redactie
Teixeira vs. Krylov en Duffee vs. Hughes toegevoegd aan UFC Vancouver card
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 158 card in Vancouver, British Columbia, Canada op 14 September 2019. In de Light-Heavyweight divisie treft voormalig titeluitdager Glover Teixeira de Oekraïner Nikita Krylov. Eveneens maakt Todd Duffee na een afwezigheid van ruim vier jaar zijn comeback in de Octagon in de Heavyweight divisie tegen Jeff Hughes. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon van de Rogers Arena.

Glover Teixeira vs. Nikita Krylov

Glover Teixeira (MMA 29-7/UFC 12-5) maakte in 2012 zijn langverwachte UFC debuut. De Braziliaan die al jaren het trainingsmaatje is van MMA legende Chuck Liddell deed meteen van zich spreken in de Octagon. Teixeira versloeg Kyle Kingsbury via Arm-Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Vervolgens werd in datzelfde jaar ook nog via TKO gewonnen van de man met de stalen kin : Fabio Maldonado. In 2013 zette Teixeira zijn goede lijn voort. Zo werd in Chicago gewonnen van Quinton ”Rampage” Jackson via Unanimous Decision, en werden James Te Huna en Ryan Bader beiden in de eerste ronde gefinisht. Met een winstreak van 21 gevechten (waarvan vijf in de UFC) mocht Glover Teixeira begin 2014 vechten voor de UFC Light-Heavyweight titel tegen Jon Jones. Jones bleek over vijf rondes via Unanimous Decision te sterk. Uiteindelijk zou 2014 een zeer slecht jaar voor Teixeira worden in de UFC aangezien hij vervolgens ook verloor via Unanimous Decision van Phil Davis. Vervolgens leek de knop om te gaan bij Teixeira en finishte hij Ovince St.Preux, Patrick Cummins en Rashad Evans. Hierdoor mocht hij in de zomer van 2016 vechten tegen Anthony Johnson voor de #1 contenderspot. Een gevecht dat Teixeira zo snel mogelijk zal willen vergeten. Teixeira liep na 13 seconden tegen een stoot aan van Johnson en ging zwaar KO. Teixeira vocht in Februari 2017 tegen Jared Cannonier en revancheerde zich via een Unanimous Decision win. Echter ging het in Mei 2017 mis in Zweden tegen thuisfavoriet Alexander Gustafsson. Gustafsson gaf een ”striking-clinic” weg. Ondanks dat Teixeira ongelooflijk veel incasseerde, hield hij het vol tot de vijfde ronde. Gustafsson won het gevecht via KO. Beide mannen kregen wel meer dan verdiend de Fight of the Night bonus. Teixeira wist vervolgens tijdens UFC Winnipeg in December 2017 wel een broodnodige overwinning te pakken tegen Misha Cirkunov. Teixeira won het gevecht in de eerste ronde via TKO. Teixeira zou het vervolgens opnemen tegen Ilir Latifi tijdens UFC Hamburg in Juli 2018. Echter raakte Latifi geblesseerd en viel Corey Anderson in. Anderson won het gevecht via Unanimous Decision. Teixeira werd vervolgens snel ingepland tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen Jimi Manuwa. Echter raakte Teixeira geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Teixeira werd vervolgens gekoppeld aan Ion Cutelaba tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019. Echter raakte Cutelaba geblesseerd en werd vervangen door Karl Roberson. Roberson wist Teixeira vroeg in de problemen te brengen. Echter was de Braziliaan taai en wist hij het tij te keren. Uiteindelijk won Teixeira in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Teixeira zou vervolgens alsnog vechten tegen Cutelaba tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Na een moeilijke eerste ronde nam Teixeira in de tweede ronde het heft in handen en won hij via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Nikita Krylov (MMA 25-6/UFC 7-4) kwam in 2013 als Heavyweight vechter de UFC binnen. Krylov verloor zijn debuut van Soa Palelei, en won zijn tweede gevecht van Walt Harris. Hierna ging Krylov naar de Light-Heavyweight divisie waar hij meteen te maken kreeg met Ovince St.Preux. Krylov maakte een grote fout door in de eerste ronde een Guillotine Choke (terwijl OSP in half guard zat) vast te houden. Hierdoor kon St.Preux vanuit half guard de VonFlue Choke aanzetten en zo de winst pakken. Vervolgens wist Krylov vijf gevechten achter elkaar te finishen en te winnen. Zo werd gewonnen van Marcos Rogerio de Lima, Francimar Barroso en Ed Herman. Uiteindelijk verloor Krylov weliswaar in December 2016 van Cirkunov, maar de Oekraïner is altijd ”must see tv”. Krylov liet vervolgens weten zijn contract niet te willen verlengen omdat hij dichter bij huis wilde vechten. Na vervolgens een partij in zijn thuishaven Donetsk gevochten te hebben tekende Krylov bij de Fight Nights Global organisatie. Tijdens zijn debuut maakte hij indruk door voormalig Bellator Kampioen Emanuel Newton via KO binnen een minuut te stoppen. Hierop gaf Fight Nights Global de Oekraïener een titelgevecht tegen Fabio Maldonado. Via een snoeiharde KO in de tweede ronde pakte Krylov de titel. Vervolgens ging het gerucht dat Krylov zou terugkeren naar de UFC. Dit gebeurde ook. Echter was het geen succesvolle terugkeer. Via D’Arce Choke Submission werd verloren in de tweede ronde van Jan Blachowicz tijdens UFC Moskou. Krylov kreeg vervolgens van de UFC in April 2019 de kans om een verliespartij uit het verleden goed te maken. Tijdens UFC 236 in Atlanta stond de Oekraïner tegenover Ovince St.Preux. Krylov voldeed en finishte St.Preux via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Todd Duffee vs. Jeff Hughes

Todd Duffee (MMA 9-3/UFC 3-2) werd door de UFC in 2009 als ongeslagen vechter gecontracteerd. De jonge Amerikaan had indruk gemaakt in zijn gevecht bij de Jungle Fight promotie in Brazilië. Hier versloeg hij Chute Boxe Legende Assuerio Silva in de tweede ronde via TKO. Duffee zou nog meer indruk maken in zijn UFC debuut door tegenstander Tim Hague binnen 7 (!!!) seconden KO te slaan. Het duurde vervolgens negen maanden alvorens Duffee zijn tweede opwachting maakte binnen de UFC. Mike Russow was zijn tegenstander. Wat niemand zag aankomen (inclusief Russow zelf niet) gebeurde. Russow sloeg Duffee in de derde ronde KO. Vervolgens ontstond er wrijving tussen de UFC en Duffee wat resulteerde in een ontbinding van het contract van Duffee. Duffee vocht vervolgens voor DREAM en de SFL promotie. In de DREAM organisatie vocht hij voor de Heavyweight Belt tegen Alistair Overeem. Zonder succes aangezien Duffee na 19 seconden KO werd geslagen. Na een overwinning tegen Neil Grove in de SFL promotie keerde Duffee in 2012 alsnog terug naar de UFC. Duffee wist zijn comeback kracht bij te zetten door Philip De Fries via TKO in de eerste ronde te stoppen. Dit leverde de Amerikaan ook nog een de KO vd. Avond bonus op. Mede door blessures stond Duffee maar liefst twee jaar aan de kant, en zou hij in 2014 pas weer terugkeren. Anthony Hamilton was zijn tegenstander. Duffee had geen moeite met Hamilton en finishte de JacksonWink MMA vechter na iets meer dan 30 seconden via KO. Een half jaar later in Juli 2015 vocht Duffee mede door blessures zijn (op dat moment) laatste gevecht. Het Main Event van de avond tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Frank Mir. Mir die bekend staat om zijn zeer sterke BJJ gebruikte zijn groundgame niet. Hij sloeg Duffee na ongeveer anderhalve minuut KO. Duffee zou vervolgens naar anderhalf jaar afwezigheid terugkeren tegen Mark Godbeer. Echter raakte Duffee wederom geblesseerd en maakt hij in September 2019 ruim vier jaar na zijn gevecht tegen Mir zijn comeback in de Octagon.

Embed from Getty Images

Jeff Hughes (MMA 10-2/UFC 0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het Strong Style Fight Team uit Independence, Ohio. Hughes traint daar samen met voormalig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Na een amateur carrière van liefst zes jaar stapte Hughes in 2014 over naar het professionele gedeelte van de sport. Na een record van 7-1 te hebben neergezet in drie jaar tijd werd Hughes gecontracteerd door de LFA organisatie. Hughes mocht meteen vechten voor de titel tegen Richard Odoms. Hughes pakte in zijn debuut voor LFA de titel door Odoms via Unanimous Decision te verslaan. In April 2018 verdedigde Hughes zijn titel door ditmaal Maurice Greene via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd Hughes uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander was Josh Appelt van Team Alpha Male. Hughes won het gevecht via KO in de eerste ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Hughes zou zijn debuut maken tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Daniel Spitz. Echter raakte Spitz geblesseerd en werd vervangen door oude bekende Maurice Greene. Hughes en Greene deden niet voor elkaar onder. Hughes was uiteindelijk de minst gelukkige van de twee aangezien hij de partij via Split Decision verloor.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.