breaking news

Tecia Torres neemt short notice partij aan tegen Juliana Lima in Las Vegas

June 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Las Vegas Review journalist Adam Hill bekend te maken dat Tecia Torres een short notice partij had aangenomen tegen Juliana Lima. Lima zou het in eerste instantie op 7 Juli 2017 op gaan nemen tegen UFC debutante Amanda Ribas. Ribas werd echter eind vorige week van de card afgehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Torres vervangt Ribas en zal het in de Octagon van de T-Mobile Arena opnemen in de Women’s Strawweight divisie tegen Lima. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card van de TUF 25 Finale.

Juliana Lima (MMA 9-3/UFC 3-2) kwam in 2014 de UFC binnen. De Braziliaanse zou in eerste instantie deel uit maken van het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. Echter kwam het uiteindelijk niet zo ver omdat Lima geen woord Engels kon praten. De UFC gaf Lima alsnog een contract. Hierdoor debuteerde ze voor de organisatie in Juli 2014 tegen de Poolse Joanna Jedrzejczyk. In een vrij eenzijdige partij won Jedrzejczyk via Unanimous Decision. Op dat moment een verrassend verlies voor Lima, die werd gezien als een van de betere vechters in de divisie. (Niemand wist op dat moment dat Jedrzejczyk dé koningin van die divisie zou worden). Lima herstelde vervolgens met twee Unanimous Decision overwinningen tegen Nina Ansaroff en Ericka Almeida. In April 2016 kwam Lima vervolgens te kort tegen voormalig Women’s Strawweight Kampioen Carla Esparza. Lima zou vervolgens tegen TUF 23 winnares Tatiana Suarez vechten, echter raakte Suarez geblesseerd. Hierdoor mocht JJ Aldrich haar debuut maken tegen Lima. In een zeer langdradig en ronduit vervelend gevecht was het uiteindelijk Lima die terecht won via Unanimous Decision. Wat opvalt is dat Lima in haar UFC carrière alleen heeft verloren van de enige twee kampioenen die de divisie ooit gekend heeft : Esparza en Jedrzejczyk.

Tecia Torres (MMA 8-1/UFC 5-1) was onder de hardcore MMA volgers al bekend door haar gevechten in Invicta FC (waar ze ondere andere won van Rose Namajunas, Paige VanZant en Felice Herrig), maar kwam pas echt in beeld tijdens het 20ste seizoen van TUF. Het seizoen dat de eerste UFC Women’s Strawweight Kampioene zou kronen. Torres werd door de UFC als #3 gerankt van in totaal 16 deelneemsters. Hierdoor moest Torres het opnemen tegen #14 Randa Markos. Torres verloor tot verrassing van veel mensen via Unanimous Decision en lag uit het toernooi. Echter mocht Torres invallen voor Justine Kish die door een blessure niet meer kon deelnemen aan het toernooi. Torres versloeg Bec Rawlings via Unanimous Decision. In de kwartfinale zou Torres echter verliezen van de latere kampioene Carla Esparza. De UFC bood Torres een kans op de Prelims van de TUF Finale tegen Angela Magana. Torres domineerde en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd in 2015 ook vrij overtuigend gewonnen van zowel Angela Hill als van Jocelyn Jones-Lybarger. Vervolgens werd Torres gekoppeld aan Rose Namajunas. Een rematch van een Invicta FC gevecht dat Torres destijds wist te winnen. Ditmaal ging de Unanimous Decision naar Rose Namajunas, en dat mocht controversieel genoemd worden. Torres werd vervolgens tot haar ergernis gekoppeld aan Bec Rawlings. Volgens Torres was er niemand anders in de divisie die tegen haar wilde vechten, en Rawlings had in haar ogen nog een appeltje met Torres te schillen. Torres bewees echter dat ze meer dan terecht in de Top 5 van de divisie staat, en gaf Rawlings geen kans. Torres won een vrij eenvoudige Unanimous Decision, en zal nu op short notice tegen Lima een goed vervolg willen geven aan die winstpartij.

Comments are closed.