breaking news

Stipe Miocic verdedigt Heavyweight titel tegen Francis Ngannou tijdens UFC 220 in Boston

December 7th, 2017 | by Marcel Dorff

Het gevecht was min of meer al aangekondigd, maar MMAJunkie & MMAFighting weten beiden te melden dat Stipe Miocic op 20 Januari 2018 zijn Heavyweight belt zal verdedigen tijdens het Main Event van UFC 220 in Boston, Massachusetts tegen Francis Ngannou. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de TD Garden. Miocic die in een contractdispuut zat met de UFC maakt nu alle plooien gladgestreken zijn weer zijn opwachting.

Stipe Miocic (MMA 17-2/UFC 11-2) kwam in 2011 als ongeslagen vechter de UFC binnen en is inmiddels al jaren niet meer weg te denken uit de top van de Heavyweight divisie. De Amerikaan met Kroatische roots was voordat hij de UFC binnen kwam een Cleveland Golden Gloves Boxing Kampioen (Amateur boksen). Miocic won in 2011 zijn UFC debuut door Joey Beltran via Unanimous Decision te verslaan. Nadat in 2012 via KO van Phil de Fries en via TKO van Shane Del Rosario werd gewonnen, kreeg Miocic zijn eerste Main Event aangeboden binnen de UFC. Stefan Struve was in Nottingham zijn tegenstander. De op dat moment ongeslagen Miocic verloor in de tweede ronde via TKO. Miocic wist zich vervolgens zelf weer op te werken door veteranen als Roy Nelson, Gabriel Gonzaga en ook Fabio Maldonado te verslaan. Maldonado was een late replacement voor Junior Dos Santos. Miocic versloeg Maldonado via TKO binnen 35 seconden tijdens het Main Event van het evenement in São Paulo. Zeven maanden later (inmiddels December 2014) stond tijdens het Main Event van UFC on FOX 13 ditmaal wel Junior Dos Santos tegenover Miocic. In een zeer gelijkwaardig gevecht was Dos Santos nét iets beter en won via Unanimous Decision. Miocic kwam vervolgens sterk terug en wist Mark Hunt te domineren en in de vijfde ronde te finishen via TKO. Dit was zijn enige gevecht in 2015. In 2016 had Miocic een jaar om nooit meer te vergeten. Zo werd tijdens het eerste evenement van het jaar in Januari de voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski binnen één minuut gefinisht via KO. Miocic eiste een titelgevecht tegen Kampioen Fabricio Werdum, maar de UFC gaf de voorkeur aan Cain Velasquez. Uiteindelijk viel Velasquez geblesseerd uit en werd er een gevecht opgezet tussen Werdum en Miocic in Werdum’s thuisstad Curitiba. Miocic wist Werdum achteruitlopend vol met een stoot op zijn kin te raken. De Braziliaan ging KO en Miocic werd de nieuwe UFC Heavyweight Kampioen. Miocic mocht zijn titel in zijn thuisstad Cleveland verdedigen tegen de Nederlander Alistair Overeem. Miocic ging neer op een stoot van Overeem vroeg in het gevecht, maar herstelde. Uiteindelijk wist Miocic de Nederlander naar de grond te werken en vanuit de guard stoten op de kin van Overeem te landen die hierdoor KO ging. Miocic sloot zo het jaar 2016 af met drie KO’s in de eerste ronde in even veel gevechten. De ”destruction-tour” van Miocic ging vrolijk verder in 2017. Ditmaal stond een rematch tegen Junior Dos Santos op het programma. Miocic die een paar jaar terug nog verloor van Dos Santos, maakte ditmaal korte metten met de voormalig Kampioen en versloeg ook Dos Santos via TKO in de eerste ronde. Nu mag Miocic het gaan opnemen tegen Francis Ngannou.

Francis Ngannou (MMA 11-1/UFC 6-0) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij nam het op tegen Luis Henrique de Oliveira in zijn UFC debuut. Ngannou won via een spectaculaire KO in de tweede ronde waardoor hij mocht spreken van een succesvol debuut. Ngannou zou het vervolgens in April 2016 opnemen tegen Bojan Mihajlovic, maar Mihajlovic raakte geblesseerd. Nieuwkomer Curtis Blaydes viel in en vocht in Zagreb tegen Ngannou. Ngannou won via TKO na het einde van de tweede ronde nadat de dokter het gevecht gestopt omdat Blaydes niet meer kon zien door zwelling bij zijn oog. In Juli 2016 werd het gevecht tegen Mihajlovic opnieuw ingepland. Ngannou had geen problemen met de Serviër en stopte hem via TKO vroeg in de eerste ronde. Ngannou die inmiddels afwisselend bij de MMA Factory (Parijs) en in Las Vegas bij Xtreme Couture traint nam het vervolgens op tegen Anthony Hamilton. Ngannou liet zien ook over Submissions te beschikken en versloeg Hamilton via een Kimura Submission in de eerste ronde. Dit leverde de Frans-Kameroener de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn partij in Februari dit jaar stond voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski tegenover Ngannou. Ngannou had akelig weinig moeite met de legende en versloeg hem via TKO in de eerste ronde. Ngannou zou vervolgens vechten tegen Junior Dos Santos. Echter werd Dos Santos in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald en werd er geen vervanger gevonden. Ngannou kreeg vervolgens in December zijn gewenste gevecht tegen de Nederlander Alistair Overeem. Ngannou wist Overeem met een zeer harde geplaatste stoot vol op zijn kin te raken. De Nederlander ging zwaar KO. Ngannou won de Performance of the Night bonus, en misschien nog wel belangrijker….de kans om te vechten voor het eremetaal in de Heavyweight divisie.

Comments are closed.