breaking news

Stevie Ray pakt short notice gevecht tegen Kajan Johnson tijdens UFC Londen

February 9th, 2018 | by Marcel Dorff

Eerder op de dag lieten we al weten dat Rustam Khabilov zich had teruggetrokken uit het gevecht tegen Kajan Johnson tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland in verband met een blessure. De UFC heeft snel gehandeld en heeft Stevie Ray naar voren geschoven om het op te nemen tegen Johnson in de Lightweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op 17 Maart 2018 in ”The O2” op de Preliminary Card.

Kajan Johnson (MMA 22-12-1/UFC 3-1-0) deed in 2013 mee aan The Ultimate Fighter Nations. Johnson maakte deel uit van Team Canada gecoacht door Patrick Côté. Johnson viel tijdens dat seizoen op om zijn zeer extroverte persoonlijkheid en zijn attractieve vechtstijl. In de kwartfinale wist hij Brendan O’Reilly in de eerste ronde te verslaan via Rear Naked Choke Submission. Echter verloor hij vervolgens via KO in de halve finale van de latere winnaar Chad Laprise. Johnson moest door die KO voor de tweede maal in zijn leven een operatie aan zijn kaak ondergaan aangezien deze op meerdere plekken was gebroken. Hierdoor heeft Johnson permanent schroeven in zijn kaak zitten. Johnson zou vervolgens alsnog zijn UFC debuut maken in 2014 tegen de Zuid-Koreaan Tae-Hyun Bang. Johnson leek de eerste twee rondes naar zich toe te trekken, maar liet in de derde ronde zijn verdediging zakken. Bang profiteerde en deed zijn achternaam eer aan. De Zuid-Koreaan sloeg Johnson KO. Beide mannen kregen overigens wel de Fight of the Night bonus toegekend. Ongeveer een jaar later in 2015 wist Johnson dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. TUF China winnaar Zhang Lipeng werd via Unanimous Decision verslagen. Vijf maanden later werd in Japan ook van Naoyuki Kotani gewonnen via Unanimous Decision en leek voor Johnson de stijgende lijn ingezet. Echter vocht Johnson mede door blessures sindsdien pas in September 2017 weer tegen Adriano Martins. Johnson won het gevecht via KO in de derde ronde en mocht dus spreken van een suscesvolle comeback. De Canadees bleef in de periode van zijn langdurige blessures wel onder contract, en was nog zeer specifiek in beeld in Juni 2017 tijdens de ”Athlete Retreat” in Las Vegas waar hij een Reebok afgevaardigde voor het oog van iedereen ter verantwoording riep.

Stevie Ray (MMA 21-7/UFC 5-2) is de voormalig Cage Warriors Lightweight kampioen. Nadat hij in 2014 zijn titel daar succesvol had verdedigd kreeg hij een telefoontje van de UFC en was een nieuw contract snel beklonken. Hij vocht zijn eerste partij voor de UFC tegen Marcin Bandel en won direct via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Ray tegen Leonardo Mafra en ook deze partij wist hij te winnen via een TKO wat hem tevens de Performance of the Night bonus opleverde. In September 2016 vocht Ray tegen Alan Patrick en verloor via een Unanimous Decision. Dit was voor Ray het eerste verlies in 3 jaar tijd. Twee maanden later verving Ray de geblesseerde James Krause om het vervolgens op te nemen tegen Ross Pearson. Ondanks het korte trainingskamp wist Ray te winnen via een Split Decision. In April 2017 behaalde Ray zijn tot nog toe grootste overwinning in de Octagon. UFC bonuskoning Joe Lauzon werd in een sterk gevecht via Majority Decision verslagen. Ray werd vervolgens ingepland tegen Paul Felder voor eigen publiek tijdens UFC Glasgow in Juli 2017. Ray verloor in de eerste ronde via KO. Ray zat vervolgens in een contractdispuut met de UFC, maar die lucht is inmiddels geklaard.

Comments are closed.