breaking news

Sterke Cédric Doumbé verslaat Nieky Holzken opnieuw

June 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Gisterenavond tijdens GLORY 42 in Parijs stond de GLORY Welterweight titel op het spel. De Franse Kameroener Cédric Doumbé zette zijn titel op het spel tegen de Nederlander Nieky Holzken. Doumbé had vorig jaar December in Oberhausen de Helmonder verrast door via een Split Decision de titel te pakken. Doumbé verdedigde in Maart met succes zijn titel in Brussel tegen Yoann Kongolo en mocht het nu in zijn thuishaven opnemen tegen de man van wie hij de titel een half jaar geleden wist te winnen : Nieky Holzken.

Doumbé vaak bekritiseerd om zijn stijl was vooral erg sterk met lowkicks. Maar ook combinaties kwamen keer op keer goed door. Holzken vocht ook sterk, maar ondanks dat leek Doumbé toch de overhand te hebben. Uiteindelijk ging het gevecht net als een half jaar geleden naar de scorecards. Drie juryleden gaven vier van de vijf rondes aan Doumbé (49-46), één jurylid gaf drie van de vijf rondes aan Doumbé (48-47) en één jurylid zag vier van de vijf rondes in het voordeel van Holzken (49-46). Hierdoor eindigde de partij opnieuw in een Split Decision overwinning voor Doumbé.

Doumbé liet na afloop weten dat hij het erg jammer vond dat hij zo vaak wordt bekritiseerd in verband met vermeend clownesk gedrag in de ring. Volgens Doumbé is dat zijn stijl, een stijl die blijkbaar goed werkt.

Wie de volgende uitdager van Doumbé zal worden is niet bekend. Al lijkt een tegen Murthel Groenhart het meest voor de hand te liggen. Beide mannen vochten in 2016 al eens tegen elkaar in Frankrijk. Destijds was Doumbé via Unanimous Decision te sterk over drie rondes.

Comments are closed.