breaking news

Stefan Struve verliest van Andrei Arlovski tijdens UFC 222

March 4th, 2018 | by Redactie

De Beverwijker Stefan Struve is er afgelopen nacht niet in geslaagd om zijn 13de overwinning te pakken in de Octagon. De Nederlander kwam na 15 minuten te kort tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. In een zeer moeizaam gevecht voor Struve verloor hij uiteindelijk via Unanimous Decision. Hierdoor zal Struve (die als #10 gerankte vechter begon aan het gevecht) waarschijnlijk gaan zakken in de rankings te faveure van Andrei Arlovski (die als #12 begon aan het gevecht).

Struve keerde voor het eerst terug in de Octagon sinds zijn gevecht in September 2017 in Rotterdam tegen Alexander Volkov. Arlovski vocht voor het laatst in November 2017 tegen Junior Albini, en wist toen een losing streak van vijf gevechten te doorbreken. Waar veel mensen vooral dachten dat Struve het voordeel op de grond zou hebben was het vooral Arlovski die verrassend Struve meerdere malen naar de grond wist te brengen.

Arlovski die in zijn hele UFC carrière slechts driemaal een takedown wist te forceren, had Struve na het verstrijken van de eerste en tweede ronde als driemaal naar het canvas gehaald. Echter had Struve in die tweede ronde een aantal goede momenten. Waardoor ook de ronde voor Struve gescoord zou kunnen worden. Tijdens de derde ronde leek Arlovski de meer fittere van de twee vechters. De judges waren unaniem en gaven de decision aan de Wit-Rus.

De officiële scorekaart van de judges.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.