breaking news

Siyar Bahadurzada daagt Matt Brown uit voor gevecht

November 13th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen weekend wist Matt Brown spectaculair te winnen van Diego Sanchez. Hij wist tijdens UFC Fight Night 120 een flinke elleboog techniek te plaat met een knock-out als gevolg. Brown won hiermee de Performance of the Night bonus en liet weten niet te willen stoppen met het wedstrijdvechten. De Nederlands-Afghaanse UFC-vechter Siyar Bahadurzada ving dit nieuws op en kwam met een uitdaging via social media:

Bahadurzada heeft mede door blessures slechts vijf partijen gevochten voor de organisatie waarvan hij er drie won en twee verloor. Zijn debuut maakte Bahadurzada tegen Paulo Thiago. Deze partij wist hij binnen een minuut te winnen via een kiezelharde KO die hem tevens de KO of the Night bonus opleverde. Daarna mocht Paulo Thiago het tegen Dong Hyun Kim opnemen. In een harde partij verloor Bahadurzada via een Unanimous Decision. Vervolgens was John Howard zijn tegenstander en ook deze partij ging naar de jurytafel. Zij besloten dat Howard via een Unanimous Decision de partij won. De laatste partij van Bahadurzada verliep een stuk succesvoller. Tijdens UFC 196 was Brandon Thatch zijn tegenstander. Bahadurzada wist via een Arm-Triangle Choke de wedstrijd te winnen.

Op 2 september 2017 was het aan Bahadurzada om het Nederlandse publiek te trakteren op spectaculaire technieken. Hij wist Rob Wilkinson door middel van een technische knock-out te verslaan in de tweede ronde. Hij won hiermee zijn eerste Middleweight gevecht in zijn loopbaan bij de UFC. Of zijn uitdaging via twitter invloed heeft op de beslissingen van de matchmaker, is nog onbekend.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.