breaking news

Sergio Pettis en Brandon Moreno verzorgen het Main Event in Mexico City

May 21st, 2017 | by Marcel Dorff
Sergio Pettis en Brandon Moreno verzorgen het Main Event in Mexico City
UFC
0

Zojuist heeft de UFC het eerste gevecht bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 114 card in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico. En niet zomaar een gevecht. Flyweights Sergio Pettis en Brandon Moreno zullen het tegen elkaar opnemen tijdens het Main Event. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Mexico City Arena op 5 Augustus 2017. De winnaar van dit gevecht zal heel kort bij een titleshot zitten.

Sergio Pettis (MMA 14-2/UFC 5-2) is bezig aan een grote opmars in de Flyweight divisie. Hij steeg met zijn overwinning op John Moraga van de 15de naar de 5de plek. Pettis kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Hij versloeg Will Campuzano via Unanimous Decision. De daarop volgende partij verloor hij tegen Alex Cáceres (ook bekend als Bruce Leeroy). Na 2014 goed afgesloten te hebben met overwinningen tegen Yaotzin Meza en Matt Hobar ging het begin 2015 vrij verrassend fout tegen Ryan Benoit. Pettis herstelde vervolgens met overwinningen op Chris Cariaso, Chris Kelades en dus John Moraga. Pettis zou het eerder deze maand opnemen tegen Henry Cejudo. Echter ging het gevecht niet door nadat een dag voor het gevecht Cejudo geblesseerd afhaakte.

Brandon Moreno (MMA 14-3/UFC 3-0) zagen we voor het eerst tijdens TUF 24. Hij verloor zijn eerste gevecht van Alexandre Pantoja. Moreno kreeg echter een belletje van de UFC om in te vallen voor Sergio Pettis tegen Louis Smolka. Moreno nam het gevecht aan en ging als zware underdog het gevecht in. Moreno verbaasde vriend en vijand door Smolka in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te finishen. Vervolgens mocht Moreno het tijdens de TUF 24 Finale opnemen tegen Ryan Benoit. Moreno won het gevecht via Split Decision. Vervolgens mocht Moreno het in April 2017 in Nashville, Tennessee het opnemen tegen Dustin Ortiz. Moreno vocht sterk, en wist Ortiz via een headkick in de tweede ronde aan te slaan. Moreno finishte het gevecht een minuut later via een Rear Naked Choke Submission. Dit leverde Moreno de Performance of the Night bonus op plus een behoorlijke opmars in de rankings.

Comments are closed.