breaking news

SBG Ireland’s Charlie Ward treft Galore Bofando tijdens UFC Glasgow

May 3rd, 2017 | by Marcel Dorff
SBG Ireland’s Charlie Ward treft Galore Bofando tijdens UFC Glasgow
UFC
0

Eerder vanochtend maakte de UFC bekend dat het een nieuw gevecht heeft toegevoegd aan de UFC Fight Night 113 card in Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk. SBG Ireland’s Charlie Ward zal zijn opwachting maken tegen de Engelse nieuwkomer Galore Bofando. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden op 16 Juli 2017 in de Octagon van ”The SSE Hydro”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Charlie Ward (MMA 3-2/UFC 0-1) is een van de trainingspartners en teamgenoten van UFC Lightweight Kampioen Conor McGregor. Ward kwam begin 2016 in het nieuws als tegenstander van Joao Carvalho. Carvalho overleed na zijn partij tegen Charlie Ward. Ward viel overigens niet te verwijten. De Ier maakte vorig jaar November zijn debuut in Belfast tegen Abdul Razak Alhassan. Voor Ward een debuut om heel snel te vergeten. Alhassan wist het gevecht binnen één minuut te beslissen via een KO stoot. Ward krijgt een nieuwe kans van de UFC, en zal deze uiteraard met beide handen willen aanpakken.

Galore Bofando (MMA 4-2/UFC 0-0) is vooral bekend in het Britse MMA circuit. Bofando begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. Tijdens zijn debuut verloor Bofando via diskwalificatie na een illegale knietechniek in de tweede ronde van Jerome Carol. Vervolgens wist Bofando een winstreak van drie gevechten te behalen. Wat hieraan opviel is dat tussen het tweede en derde gevecht een tijdsperiode van ruim anderhalf jaar zat. Eind 2012 verloor Bofando voor de tweede keer in zijn carrière. Opmerkelijk genoeg werd opnieuw via diskwalificatie verloren. Ditmaal opnieuw via een illegale knietechniek. Hierna vocht Bofando tweeënhalf jaar niet. Begin 2015 vocht Bofando zijn voorlopig laatste gevecht tegen Kester Mamba. Bofando won dit gevecht via TKO in de eerste ronde. Uiteindelijk werden in 2015 nog twee gevechten in de BAMMA en Killacam Fight Night promoties van Bofando gecanceld. Bofando zal dus na bijna tweeënhalf jaar zonder Pro-MMA gevecht aankomende jullie zijn UFC debuut maken. Bofando vocht al zijn gevechten voor de UCMMA promotie.

Comments are closed.