breaking news

Salter vs. Grove en Fialho vs. Matthews toegevoegd aan Bellator 181

May 25th, 2017 | by Marcel Dorff
Salter vs. Grove en Fialho vs. Matthews toegevoegd aan Bellator 181
Bellator MMA
0

Het Bellator 181 evenement dat op 14 Juli 2017 zal plaatsvinden in het WinStar World Casino & Resort in Thackerville, Oklahoma heeft twee nieuwe gevechten erbij gekregen. Zo zal voormalig UFC vechter Kendall Grove het in een Middleweightgevecht opnemen tegen eveneens voormalig UFC vechter John Salter. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card. Het Welterweighgevecht tussen de Portugees Andre Fialho en de Amerikaan A.J.Matthews maakt deel uit van de Preliminary Card. 

Lees hieronder meer over de vier vechters.

John Salter vs. Kendall Grove

John Salter (MMA 13-3/Bellator 3-0) staat bekend als een absolute finisher. De man uit Gardendale, Alabama wist van zijn dertien MMA overwinningen er zeven te beslissen via (T)KO en zes via Submission. Hierdoor bezit Salter over een 100% finishratio. Salter werd zeven jaar geleden gecontracteerd door de UFC. Salter had op dat moment een record van 3-0. In de UFC wilde het niet lukken, en na twee verliespartijen in drie gevechten verliet Salter de organisatie. Na vervolgens in vooral regionale promoties vijf van de zes gevechten te hebben gewonnen werd Salter opgepikt door Bellator. Salter, inmiddels een stuk ervarener dan in zijn UFC run heeft tot nu toe zeer hoge ogen gegooid in de Bellator MMA promotie. Met drie finishes tegen Dustin Jacoby, voormalig Bellator Middleweight Kampioen Brandon Halsey en Claudio Annicchiarico lijkt het voor Salter een kwestie van tijd voordat hij in de buurt is van een contendergevecht.

Kendall Grove (MMA 23-16-0-1/Bellator 4-3-0-0) kwam voor het eerst in beeld bij het grote publiek tijdens het derde seizoen van The Ultimate Fighter. De Hawaiïaan won het seizoen door in de finale Ed Herman te verslaan. In de UFC boekte Grove onder meer overwinningen tegen Alan Belcher en de inmiddels overleden ex-UFC kampioen Evan Tanner. Met een UFC record van 6-7 en na zijn twee laatste gevechten verloren te hebben werd Grove door de UFC op straat gezet. In de periode van Augustus 2011 en Juni 2013 vocht Kendall Grove vooral in lokale en regionale MMA organisaties. Daar wist hij onder meer Derek Brunson en Joe Riggs te verslaan. Bellator contracteerde Grove in 2014, waarna hij zijn debuut mocht maken tegen Joe Vedepo. Grove won, maar verloor vervolgens van Brett Cooper in de halve finale van het Bellator Middleweight toernooi. Na opnieuw een overwinning tegen voormalig Bellator Kampioen Christian M’Pumbu verloor Grove opnieuw, ditmaal van Brandon Halsey. Hierna boekte Grove twee overwinningen tegen UFC veteraan Joey Beltran en de onbekende Francisco France. In Oktober 2016 ging het mis voor Kendall Grove. Voormalig Bellator Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko sloeg de Hawaiïaan in de tweede ronde TKO. Grove zou het vervolgens begin dit jaar opnemen tegen Chris Honeycutt, echter raakte Honeycutt geblesseerd en werd vervangen door Mike Rhodes. Rhodes wist echter zijn streefgewicht niet te halen waarna het gevecht werd gecanceld.

Andre Fialho vs. A.J.Matthews

Andre Fialho (MMA 7-1/Bellator 2-1) is een Portugees die traint in San Jose bij de American Kickboxing Academy. Fialho kwam als Cage Fighters Portugal Kampioen in 2016 met een ongeslagen record van 5-0 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut imponeerde Fialho meteen door de ongeslagen Manny Meraz via KO binnen 30 seconden te verslaan. Bellator twijfelde geen moment en gaf Fialho drie maanden later een Main Card gevecht tegen de eveneens ongeslagen Ricky Reger. Opnieuw wist Fialho zijn tegenstander in de eerste ronde via TKO te stoppen. Eind vorig jaar werd Fialho gematcht tegen de sterke standup vechter Chidi Njokuani. Vooraf werd er vuurwerk verwacht tussen de twee Welterweights. Het vuurwerk kwam er maar was van korte duur. Het gevecht duurde 21 seconden. Chidi Njokuani versloeg Fialho via TKO in de eerste ronde en bezorgde Fialho op deze manier zijn eerste Pro-MMA verlies. Fialho mag nu op de Preliminary Card proberen zich te revancheren.

A.J.Matthews (MMA 8-6/Bellator 4-4) is een man die al sinds 2011 voor Bellator vecht. Matthews begon zijn Bellator carrière sterk met overwinningen tegen Rudy Bears en Charlie Rader. Vervolgens werd verloren van Dom O’Grady en inmiddels UFC Welterweight Belal Muhammad. Matthews revancheerde zich voor deze twee nederlagen met twee (T)KO overwinningen in de eerste ronde tegen Emiliano Sordi en Kyle Bolt. Vervolgens maakte Matthews een klein uitstapje naar de RIZIN FF organisatie om het op te nemen tegen het Russische wonderkind Anatoly Tokov. Tokov de vaste trainingspartner van MMA legende Fedor Emelianenko had geen kind aan Matthews en finishte de Amerikaan via TKO in de eerste ronde. Matthews keerde in 2016 vervolgens terug naar Bellator. Echter heeft hij geen gevecht meer gewonnen. Zo werd verloren via Unanimous Decision van Ben Reiter, en werd vervolgens ook verloren via KO van Hisaki Kato. Voor Matthews is een overwinning tegen Fialho dus een absolute must.

 

Comments are closed.