breaking news

Ryan Scope treft Derek Campos tijdens Bellator European Series in Birmingham

March 19th, 2019 | by Redactie
Ryan Scope treft Derek Campos tijdens Bellator European Series in Birmingham
Bellator MMA
0

Ryan Scope verloor vorige maand tijdens het eerste Bellator MMA European Series evenement nipt van Patricky “Pitbull”. De Engelsman zal tijdens het tweede evenement wederom van de partij zijn. Op 4 Mei 2019 neemt Scope het op tegen Derek Campos in de Resorts World Arena te Birmingham, Engeland. Beide vechters treffen elkaar die avond tijdens het Co-Main Event.

Ryan Scope (MMA 11-2/Bellator 0-1) is een Engelse vechter die in 2008 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na een winstreak van zes partijen te hebben neergezet in het regionale Britse circuit tekende Scope in 2013 bij de prestigieuze BAMMA organisatie. Daar wist hij zijn debuut via Triangle Choke Submission in de eerste ronde te winnen van Luke Newman. Na vervolgens een klein uitstapje naar een andere organisatie keerde Scope een jaar na zijn debuut overwinning voor BAMMA terug bij de organisatie. In zijn tweede partij voor BAMMA werd Ali Arish verslagen via Unanimous Decision. Hierna maakte Scope met succes zijn debuut voor de ACB organisatie. De sterke Yusup Umarov werd verslagen. Het bleef echter bij dit ene gevecht. Scope zou vervolgens voor de M4TC titel vechten tegen de Welshman Lewis Long. Long bracht Scope zijn eerste (en voorlopig enige) verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe. Scope verloor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Tien maanden later vocht Scope bij BAMMA voor de Lightweight titel tegen UFC veteraan Mickael Lebout. Scope won het gevecht via Split Decision. De Engelsman tekende vervolgens bij Bellator MMA. In Mei 2018 zou hij zijn debuut maken tegen Martyn Harris in Londen. Echter had Harris problemen met zijn gewicht en ging de partij niet door. Nu mag Scope zijn debuut maken tijdens het Main Event tegen een van de beste vechters van de organisatie.

Derek Campos (MMA 19-8/Bellator 8-6) had een slecht debuut binnen Bellator in 2012, maar wist vervolgens drie gevechten op rij te winnen. Waaronder een overwinning tegen huidig BAMMA Lightweight Kampioen Martin Stapleton. Vervolgens werd er in de vier gevechten erna drie keer verloren en eenmaal gewonnen. Wel moet gezegd worden dat daar gevechten tussen zaten tegen mannen als Michael Chandler en Patricky Freire. In 2016 begon Campos zijn zegereeks van vier partijen. Zo won hij via KO van Melvin Guillard, en werd daarna Djamil Chan via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens was het de beurt aan Derek Anderson via een Unanimous Decision en versloeg hij in Juli 2017 Brandon Girtz via TKO. Campos mocht vervolgens proberen om zijn verliespartij tegen Patricky Freire in een rematch te gaan effenen. “Pitbull” was echter te sterk via TKO in de eerste ronde waardoor Campos zijn winstreak van vier partijen gebroken zag worden. Helaas voor Campos kan hij in zijn daarop volgende partij zich niet revancheren. In December 2019 werd verloren via Split Decision van UFC veteraan Sam Sicilia.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.