breaking news

Ryan Bader stapt over naar Bellator

February 4th, 2017 | by Stefan Van Erp

Nummer vier gerankte Ryan Bader zal de UFC gaan verlaten. Nadat we eerder al meldden dat Bader een aanbod van Bellator op zak had, heeft gisteren Dana White bekend gemaakt dat de UFC het aanbod van Bellator niet zal gaan evenaren. 

Dana White zegt hierover het volgende:
“We had told Ryan Bader he was good to go. We knew he was going to go to Bellator the entire time. I think Bellator is a good place for Ryan Bader. At this point in his career, I think it’s the right move for him.”

Bader is een veteraan in de sport. Hij kwam via The Ultimate Fighter seizoen 8 de organisatie binnen. Hij won het seizoen en mocht een contender gevecht aan met Jon Jones. Bader verloor middels een Submission (Guillotine Choke) in de tweede ronde waardoor niet hij maar Jones voor de titel mocht vechten.

Bader heeft maar liefst 20 gevechten in de Light Heavyweight van de UFC gevochten. Geen andere atleet heeft hem dit nog nagedaan. 15 maal wist Bader als winnaar de Octagon te verlaten en hiermee staat hij op de tweede plaats van meeste overwinningen in de divisie. Alleen Jones gaat hem voor met 16 overwinningen.

Bellator heeft zelf nog niet officieel aangekondigd dat Bader de overstap maakt maar dit zal een kwestie van tijd zijn. Wanneer de overstap bekend wordt gemaakt zal Bader waarschijnlijk tegen Phill Davis gaan vechten. De twee kemphanen namen het in januari 2015 tegen elkaar op en toen won Bader nipt via een Split Decision.

Comments are closed.