breaking news

Roy Nelson treft Sergei Kharitonov tijdens het Co-Main Event van Bellator 207

August 15th, 2018 | by Redactie
Roy Nelson treft Sergei Kharitonov tijdens het Co-Main Event van Bellator 207
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft een Heavyweight partij toegevoegd aan het Bellator 207 evenement dat zal plaatsvinden op 12 Oktober 2018 in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut. Roy Nelson zal het opnemen tegen de Rus Sergei Kharitonov. Dit wist MMAJunkie te melden. Beide vechters zullen die avond het Co-Main Event verzorgen. Het Main Event zal gaan zoals eerder gemeld tussen Matt Mitrione en Ryan Bader.

Roy Nelson (MMA 23-15/Bellator 1-1) kwam na een carrière van acht jaar in de UFC waar hij onder meer The Ultimate Fighter titel won en mannen als Stefan Struve, Antonio Rodrigo Nogueira en Matt Mitrione wist te verslaan in 2017 de Bellator MMA organisatie binnen. Nelson nam het tijdens zijn debuut op tegen Javy Ayala. Nelson won het gevecht via Unanimous Decision. Bellator zou vervolgens een Heavyweight toernooi uitschrijven en ook Roy Nelson was een van de acht deelnemers. In Februari 2018 verloor Nelson via Majority Decision van Matt Mitrione, een man die hij eerder wél wist te verslaan. Nelson was uitgeschakeld en zou vervolgens tijdens het Main Event van Bellator 200 in Londen zijn opwachting maken tegen Mirko CroCop. CroCop raakte echter geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging.

Sergei Kharitonov (MMA 27-6-0-1/Bellator 1-1-0-0) is een van de meest bekende Russische MMA vechters aller tijden. Ten tijden van PRIDE was Kharitonov de op een na beste vechter uit Rusland achter zijn landgenoot Fedor Emelianenko. Tijdens het 16-man toernooi in 2004 kwam Kharitonov na overwinning tegen Murilo Rua en Semmy Schilt maar liefst tot de laatste vier. Hier moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de uiteindelijk runner-up van het toernooi Antonio Rodrigo Nogueira. Vervolgens wisselde Kharitonov goede optredens af met matige. Zo wist hij bijvoorbeeld te winnen van mannen als Pedro Rizzo, Fabricio Werdum en Alistair Overeem (rematch), maar kwam hij te kort tegen Alexander Emelianenko en in zijn eerste gevecht tegen Alistair Overeem. Nadat PRIDE failliet ging vocht Kharitonov een aantal losse gevechten bij de DREAM organisatie. In 2011 deed Kharitonov vervolgens mee aan het Strikeforce Heavyweight toernooi. Kharitonov versloeg Andrei Arlovski in de Kwartfinale via KO, maar werd een ronde later uitgeschakeld door Josh Barnett. Na vervolgens drie overwinning te hebben gepakt bij de M-1 Global organisatie, ging Kharitonov zijn geluk beproeven bij Bellator. Tijdens zijn eerste gevecht ging hij verrassend zwaar KO tegen Javy Ayala binnen 15 seconden. Vier maanden later herstelde Kharitonov met een KO overwinning tegen Chase Gormley. In Juni 2017 keerde Kharitonov terug bij M-1 Global waar hij het M-1 Challenge 80 Main Event verzorgde in China. Kharitonov won via KO vroeg in de eerste ronde tegen Rameau Thierry Sokoudjou. Na vervolgens wederom te winnen een maand later bij M-1 tegen Geronimo Dos Santos vocht Kharitonov voor het Russische Cage Fighting Championship in Februari 2018 tegen Joey Beltran. Kharitonov won wederom ditmaal via Unanimous Decision. Tijdens zijn meest recente partij in Mei 2018 vocht Kharitonov op het Main Event van M-1 Challenge 92 tegen Anton Vyazigin. De partij werd aan het begin van de tweede ronde gestopt omdat Vyazigin door eye-pokes niet meer verder kon. De judges besloten een Majority Decision overwinning voor Kharitonov. De partij werd later omgezet in een No Contest. Nu zal Kharitonov na ruim een jaar afwezigheid zijn comeback maken bij Bellator MMA.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.