breaking news

Yoel Romero voor 60 dagen geschorst omdat hij kooi verliet bij vieren overwinning 

November 23rd, 2016 | by Stefan Van Erp

De New York State Athletic Comission (NYSAC) heeft het druk gehad na het eerste MMA evenement in de staat. Nadat eerder Kelvin Gastelum (6 maanden) en Thiago Alves (3 maanden) waren geschorst voor het missen van het afgesproken gewicht is het nu de beurt aan Middleweight Yoel Romero. 

Romero versloeg tijdens UFC 205 Chris Weidman via een spectaculaire knockout in de derde ronde. Nadat de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd was Romero door het dolle heen en verliet tijdens het vieren van zijn overwinning de kooi. Dit was genoeg voor de NYSAC om Romero te schorsen voor 60 dagen omdat het niet is toegestaan de kooi te verlaten voordat de officiële uitslag is aangekondigd.

Zowel Gastelum, Alves als Romero hoeven niet direct te vrezen dat ze in hun geschorste periode niet kunnen vechten. De schorsing geldt in eerste instantie alleen voor de staat New York. Andere staten hoeven deze straf niet automatisch over te nemen. Vooral voor Gastelum zou dit goed uitkomen gezien hij wordt gelinkt aan een partij tegen Tim Kennedy tijdens UFC 206 in Toronto, Canada.

Leave a Reply