breaking news

Roman Kopylov out, Alen Amedovski in tegen Kryzysztof Jotko tijdens UFC St.Petersburg

March 22nd, 2019 | by Redactie
Roman Kopylov out, Alen Amedovski in tegen Kryzysztof Jotko tijdens UFC St.Petersburg
UFC
0

Het UFC publiek zal nog even moeten wachten op het debuut van Roman Kopylov. De FNG Kampioen is geblesseerd geraakt en kan hierdoor niet vechten tegen Krzysztof Jotko in St.Petersburg. Dit melden meerdere Russische Media. Echter heeft de UFC snel gehandeld en zal de Macedonische Italiaan Alen Amedovski nu zijn debuut maken. Dit wist Denis Geyko te melden. Beide vechters treffen elkaar in het Yubileyny Sports Palace op 20 April 2019.

Krzysztof Jotko (MMA 19-4/UFC 6-4) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde en onderschatte vechters in de UFC Middleweight divisie. De Pool kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut in Australië versloeg hij de Braziliaan Bruno Santos via Unanimous Decision. Vervolgens had Jotko zijn eerste setback in zijn carrière. De Pool verloor via Guillotine Choke Submission van de Zweed Magnus Cedenblad. Vervolgens versloeg Jotko achter elkaar Tor Troeng, Scott Askham en Bradley Scott (allen via Decision). In Juni 2016 stond MMA veteraan Tamdan McCrory tegenover Jotko. Jotko overklaste McCrory vroeg in het gevecht via een kiezelharde stoot en won via KO binnen een minuut. Dit leverde Jotko de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in São Paulo, Brazilië nam Jotko het op tegen BJJ specialist Thales Leites. Jotko controleerde het gevecht van begin af aan zowel staand als op de grond. Uiteindelijk won Jotko op een zeer indrukwekkende manier van de sterker geachte Braziliaan via Unanimous Decision. Jotko die op een winstreak van vijf gevechten zat loerde op een plek in de Top 10 van de divisie. Echter wist Jotko niet langs David Branch te komen en verloor via een controversiële Split Decision. Jotko werd vervolgens gematcht tegen Uriah Hall in September 2017 tijdens UFC Pittsburgh. Jotko overklaste Hall in de eerste ronde, maar werd in de tweede ronde KO geslagen door de Jamaicaan. Hierdoor heeft Jotko nu een losing streak van twee gevechten. En die losing streak zou ook in zijn gevecht tegen Brad Tavares niet doorbroken worden. De Hawaiiaan was tijdens UFC Glendale in April 2018 via TKO in de derde ronde te sterk voor de Pool. Jotko zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Adam Yandiev. Echter moest Jotko in verband met een blessure verstek laten gaan. Jotko werd vervolgens tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 gematcht tegen Fight Nights Global Kampioen Roman Kopylov. Echter raakte Kopylov geblesseerd waarna Alen Amedovski de nieuwe tegenstander zou worden.

Embed from Getty Images

Alen Amedovski (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Macedonisch Italiaanse MMA vechter die sinds 2012 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Amedovski vocht vooral in het regionale Italiaanse MMA circuit waar hij in drie jaar tijd een record wist op te bouwen van 5-0. Onder meer Massimiliano Sammarco werd via TKO verslagen. Vervolgens verdween Amedovski bijna drie jaar van de radar, om vervolgens in 2018 terug te keren tegen Badr Mamdouh in de Kombat League. Amedovski won het gevecht en zou vervolgens een contract bij Bellator MMA tekenen. Amedovski imponeerde in zijn beide Bellator gevechten door zowel Will Fleury als Ibrahim Mane in de eerste ronde te finishen. Mane werd zelfs binnen twaalf seconden gefinisht. Amedovski zet nu zijn ongeslagen record op het spel in de Octagon.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.