breaking news

Robin van Roosmalen herovert GLORY Featherweight titel 

May 21st, 2017 | by Stefan Van Erp

Robin van Roosmalen is er in geslaagd om de GLORY Featherweight titel opnieuw te winnen. Van Roosmalen won gisteren tijdens GLORY 41 in Den Bosch de titel terug door Petchpanomrung Kiatmookao te verslaan via een Majority Decision. 

Van Roosmalen begon direct met druk zetten maar Kiatmookao counterde goed met harde trappen naar het lichaam. Echter liet van Roosmalen zien waarom hij meervoudig wereldkampioen is en bleef vooruit vechten. Kiatmookao leek vermoeider te raken waar van Roosmalen door bleef gaan. Het regelmatig opzoeken van de clinch kostte Kiatmookao een punt aftrek. Echter zou dit uiteindelijk niet van grote invloed zijn op de uitslag van de partij gezien vier van de vijf juryleden 3 of meer ronden aan van Roosmalen gaven (50-44, 49-45, 49-45, 48-46, 47-47).

Voor van Roosmalen zal het een opluchting zijn dat het nu weer over zijn wereldtitel gaat in plaats van over de 200 gram die hij begin dit jaar te zwaar was om zijn titel te kunnen verdedigen tegen Matt Embree. Van Roosmalen is de enige vechter in de historie van GLORY die in twee verschillende gewichtsklassen wereldkampioen werd. In een interview gaf hij al eens aan dat hij altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen en de Welterweight titel ergens in zijn gedachten zit.

Of dit er ooit van gaat komen is de vraag maar van Roosmalen heeft andermaal bewezen dat hij pound for pound een van de beste kickboksers in de wereld is.

Foto: James Law, GLORY Sports International

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.